Η Αvon και το Ίδρυμα της  Avon για τις Γυναίκες  αποκαλύπτουν μια σειρά πρωτοβουλιών για το μήνα ενημέρωσης της Εκστρατείας Ενάντια στον Καρκίνο του Μαστού, ενέργειες που θα φέρουν το θέμα της ασθένειας στις συζητήσεις όλων.

Στον επόμενο ένα χρόνο, 2 εκατομμύρια γυναίκες σε όλο τον κόσμο πρόκειται να διαγνωστούν με την ασθένεια. Η πρώτη ενέργεια της Avon είναι η Καμπάνια #beAbreastFriend (Γίνε η Επιστήθια φίλη) και λανσάρεται από την 1η Οκτωβρίου 2015. 31 χώρες της Avon ενεργοποιούν τις γυναίκες να υποστηρίξουν η μια την υγεία της άλλης με  -την υπόσχεση ότι θα μιλάνε ανοιχτά για το θέμα και υπενθυμίζει στις γυναίκες την ανάγκη για αυτοεξέταση, αλλά και επίσκεψη στο γιατρό. Η δεύτερη πρωτοβουλία – αποκλειστικά για την Ελλάδα – είναι η έκδοση του Ροζ Ημερολογίου 2016 το οποίο συμπεριλαμβάνει ειδικό δισέλιδο με τη διαδικασία της αυτοεξέτασης.

ροζ ημερολόγιο της Avon 2016

Το ροζ ημερολόγιο της Avon 2016

Οι Καμπάνιες της Avon σκοπό έχουν να «φωνάξουν» στον κόσμο ότι η υγεία του μαστού δεν χρειάζεται να είναι ιδιωτική υπόθεση και ότι πρέπει όλες οι γυναίκες να ενθαρρύνουν τους φίλους και την οικογένειάτους, ώστε να γνωρίζουν τους κινδύνους, να μάθουν το σώμα τους και να επικοινωνούν με το γιατρό τους. Η Fergie είναι η Παγκόσμια Πρέσβειρα της Avon και υποστηρίζει με όλες τις δυνάμεις της αυτό το σκοπό.

«Οι γυναίκες μιλούν για τα πάντα με τις φίλες τους – για τα πάντα εκτός από το θέμα της υγείας του στήθους. Είναι η σωστή στιγμή να φωνάξουμε δυνατά και να ενθαρρύνουμε και τις φίλες μας να μάθουν τα πάντα για την υγεία του στήθους, για το σώμα τους και φυσικά να κρατούν επαφή με το γιατρό τους» αναφέρει η Fergie, τραγουδίστρια γνωστή σε παγκόσμιο επίπεδο. «Και οι δύο γονείς μου είναι επιζήσαντες από καρκίνο, και έχω χάσει τη γιαγιά και το θείο μου από την ασθένεια. Είμαι τυχερή που μπορώ να συμμετέχω στην Καμπάνια ενημέρωσης και υποστήριξης της Εκστρατείας ενάντια στον Καρκίνο του μαστού , αλλά και όλων των μορφών Καρκίνου.»

fergie avon

H Fergie σε εκδήλωση της Avon για τον καρκίνο του μαστού

Η Καμπάνια #beAbreastFriend (Γίνε η Επιστήθια φίλη) είναι το πιο ψηλό σκαλοπάτι στην Εκστρατεία της Avon, είναι μια Καμπάνια που σκοπό έχει να δώσει μεγάλη και έντονη αναγνωρισιμότητα στην ασθένεια, να βοηθήσει να συγκεντρωθούν πόροι για την έρευνα αλλά και την παροχή προγραμμάτων υγείας σε περισσότερες γυναίκες. Η Καμπάνια #beAbreastFriend (Γίνε η Επιστήθια φίλη) λανσάρεται με ένα βίντεο που αναδεικνύει πραγματικές, αμοντάριστες συζητήσεις γυναικών με τους καλύτερούς τους φίλους και φίλες. Το βίντεο αναδεικνύει ότι -αν και το θέμα φαίνεται περίεργο στην αρχή- οι γυναίκες εκτιμούν την άνεση, την υποστήριξη και την ενθάρρυνση από την οικογένεια και τους φίλους τους πάνω στο θέμα του Καρκίνου του μαστού. Όσοι δουν το βίντεο ενθαρρύνονται να το κοινοποιήσουν στα κανάλια κοινωνικής δικτύωσης, βάζοντας ετικέτα (tag) στις επιστήθιες φίλες τους, χρησιμοποιώντας τα hashtags #beAbreastFriend #epistithiafili

Παράλληλα προτρέπουμε τις γυναίκες να κάνουν δώρο το Ροζ Ημερολόγιο στην καλύτερή τους φίλη και να της σημειώσουν, αλλά και να δεσμευτούν για το πότε πρέπει να εξετάσει το στήθος της .

«Με την Καμπάνια#BeABreastFriend, πηγαίνουμε την Εκστρατεία ένα βήμα πιο κοντά στην εκπλήρωση των στόχων της, ζητώντας από τις γυναίκες να γίνουν μέρος μιας μεγάλης ενέργειας και -κοινής δράσης, ενώ παράλληλα τους δίνουμε δύναμη. «Ζητάμε από όλες τις γυναίκες να λάβουν μέρος, αυτή τη φορά για λογαριασμό της καλύτερής τους φίλης», αναφέρει η Cheryl Heinonen, Πρόεδρος του Ιδρύματος της Avon για τις γυναίκες και Γενική Διευθύντρια Επικοινωνίας της Avon . «Σαν ένας στρατός 6 εκατομμυρίων κοινωνικών δικτύων, η Avonέχει μια τρομερή δυναμική να μεταφέρει το μήνυμα , ενεργοποιώντας τη μοναδική σχέση γυναίκας προς γυναίκα στη μάχη ενάντια στον Καρκίνο του μαστού. Πραγματικά πιστεύουμε ότι όσο πιο δυνατή είναι η υποστήριξη, τόσο πιο δυνατή είναι η μάχη»

Πως μπορείς να συμμετέχεις στην Εκστρατεία φέτος τον Οκτώβριο:

 1. Δώσε μια υπόσχεση στη φίλη σου με την Καμπάνια #BeABreastFriendΓίνε μέρος της Εκστρατείας#BeABreastFriend παρακολουθώντας το βίντεο και κοινοποιώντας το στα κοινωνικά σου δίκτυα κάνοντας tag τις επιστήθιες φίλες σου και χρησιμοποιώντας το hashtag #BeABreastFriend

 2. Αγόρασε τα ροζ Προϊόντα: Στον κατάλογο της Avonπάντα θα βρεις ένα από τα ροζ προϊόντα που υποστηρίζουν την Εκστρατεία. Αν δε γνωρίζεις κάποιον Αντιπρόσωπο Avon μπορείς να κάνεις κλικ στο www.sellavon.gr και να συμπληρώσεις τα στοιχεία σου, ώστε να σε φέρουμε σε επαφή με έναν Αντιπρόσωπο Avon.

3. Φρόντισε την Υγεία σου: Κάθε γυναίκα οφείλει στον εαυτό της και την οικογένειά της να είναι υγιής και δυνατή. Βρες δραστηριότητες που σου αρέσουν και φρόντισε τη φυσική σου κατάσταση και κατ΄επέκταση την ευεξία σου.