Η ευτυχία αποτελεί ένα προσωρινό «ναρκωτικό» . Όπως όλες οι ουσίες που φέρνουν προσωρινή ανακούφιση έτσι και αυτή ναι μεν δε δίνεται σε χάπι ή σε υγρή μορφή αλλά παίζει το ρόλο της!

Είναι αυτός ο ρόλος που σε κάνει να σκέφτεσαι πως αυτό που έχεις «αυτή τη συγκεκριμένη στιγμή» μπορεί να διαρκέσει για πάντα και να είσαι high και ωραία για την υπόλοιπη ζωή… λάθος!

Η ευτυχία, αυτό το συναίσθημα που σε κάνει να πετάς, πολύ σύντομα σε ρίχνει και πάλι κάτω… σε πετάει από τον ουρανό στο χώμα.

Δύσκολο να το καταφέρεις αλλά υπάρχουν στιγμές που σε κατακλύζει, σε κάνει να χαμογελάς εντός και εκτός…. σε φτιάχνει!

Ένα φιλί, μία βόλτα, μία οικογενειακή στιγμή, μία αγκαλιά. Και περιμένουμε, και γίνεται και περνάει και περιμένουμε ξανά και ξανά…  Γιατί ενώ την πιστέψαμε για λίγο αυτή πάλι μας πρόδωσε.

Και οι δυσκολίες επανέρχονται, και σε πνίγει πάλι το σκοτάδι. Σκέφτεσαι – όταν βασανίζεσαι πολύ- ότι τα πολλά χτυπήματα, αυτό το βάσανο που μοιάζει να μην τελειώνει, θα σε οδηγήσει εκεί όπου θέλεις και η ευτυχία που θα έρθει θα σου κάτσει στο σβέρκο… αλλά δεν κάθεται… σηκώνεται και φεύγει..πάλι!

Για να μην πέφτεις – κάθε φορά στα πατώματα- έχε κατά νου τα εξής:

Αυτό το βάσανο- αυτό το που περνάς και σε κάνει δυστυχισμένη θα περάσει.

Πονάει μεν αλλά θα περάσει όπως και η ευτυχία, όπως και το χαμόγελο. Έρχονται όλα και φεύγουν και καθώς έρχονται και πάλι θα είσαι πιο έτοιμη να τα αντιμετωπίσεις και να τα καταφέρεις και η απόσταση προς την χαρά θα μικρύνει..θα πας πιο γρήγορα.

Τίποτα δε μπορεί να σε σκοτώσει αν δεν το αφήσεις.

Όλα αντιμετωπίζονται εκτός από ένα σοβαρό θέμα υγείας. Όλα μπορείς να τα νικήσεις και να βγεις και πάλι έξω στον κόσμο πιο σίγουρη και πιο δυνατή. Οι δυσκολίες και τα προβλήματα σε θωρακίζουν και σε κάνουν πιο έξυπνη, πιο ευέλικτη και συνειδητοποιημένη. Η «δυστυχία» μπορεί να περάσει-ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ-και στο τέλος θα είσαι αλώβητη και έτοιμη για νέες περιπέτειες!

Υπάρχουν οι χαρούμενοι..υπάρχουν και οι λυπημένοι.

Ή θα είσαι με αυτούς που ναι μεν βασανίζονται αλλά στο τέλος σηκώνουν κεφάλι , ή θα είσαι με τους λυπημένους που γκρινιάζουν σαν τρελοί και όλα γύρω τους είναι και θα παραμείνουν μαύρα. Εσύ επιλέγεις αν το μέλλον ανήκει σε εσένα και το έχεις στα χέρια σου ή αν ανήκει στην κακοτυχία που σε καλοβλέπει και σε «τρώει» αν της το επιτρέψεις.

Οπότε… συνειδητοποιείς και χωνεύεις πως η ευτυχία έρχεται- φεύγει- έρχεται! Η δυστυχία το ίδιο.

Το πώς θα είσαι μετά από κάθε επίσκεψη είναι στο χέρι σου και κυρίως στο μυαλό σου… Μην αφήνεις την ζωή σου να πηγαίνει χαμένη!

Μπορείς και θα καταφέρεις το καλύτερο και αυτό που σου αξίζει… Τελεία και παύλα!