Αν έμαθα κάτι από τους άντρες φίλους μου να περνάω κατευθείαν στο ψητό, γι’αυτό αποφάσισα να συνοψίσω τα οφέλη που αποκομίζει μια γυναίκα από την πλατωνική (πρόσεξες τη bold επισήμανση έτσι;) φιλία της με έναν άντρα:

Εμπλουτίζουν την κοινωνική σου ζωή…και διευρύνουν τους γνωστικούς σου ορίζοντες

Όσο και αν ζούμε στην εποχή της κοινωνικότητας μέσα από την επινόηση των social media στην ουσία είμαστε πιο κλειστοί από ποτέ! Ο άντρας φίλος φέρνει μαζί του τις αντροπαρέες: που μπορεί να περιλαμβάνει από τους κολλητούς του, τους συνάδελφους, τους φιλάθλους στη θύρα # (βάλε όποιον αριθμό θέλεις). Πρακτικά σημαίνει πως ο κοινωνικός σου κύκλος διευρύνεται και έτσι μπορείς να αποκτήσεις από καινούργιο σύντροφο μέχρι να μάθεις τι σημαίνει επιτέλους το οφσάιντ.

Δίνουν καλύτερες ερωτικές συμβουλές από τις φίλες σου (sorry, κολλητές!)

Η αιτία δεν έχει να κάνει με ανώτερο πνευματικό επίπεδο των αντρών, έχει αποδειχτεί επιστημονικά πως οι γυναίκες είναι πιο έξυπνες από τους άντρες (sorry, κολλητέ) αλλά έχει να κάνει με οπτική γωνία. Οι γυναίκες έχουν την τάση να αναλύουν μια κατάσταση βάσει συναισθημάτων αλλά και προσωπικών εμπειριών. Έτσι, όταν ζητάς μια συμβουλή από μια φίλη ή φίλες συχνά καταλήγεις σε μια τρίωρη ανάλυση συναισθημάτων και θυμάστε ξανά εκείνον τον Γιώργο/Σπύρο/Γιάννη/Λάκη/Σάκη/Τάκη…(τυχαία ονόματα) και τις συμπεριφορές τους. Η συμβουλή του άντρα συνήθως διαρκεί 15 λεπτά, είναι λακωνική και to the point και κατά κανόνα, δεν βασίζεται σε προηγούμενες εμπειρίες αλλά στο γεγονός πως ο άντρας φίλος καταλαβαίνει πως σκέφτεται ο άντρας – αντικείμενο του πόθου.

Το κακό; Αν περιμένεις να σου πει τη γνώμη του με το μαλακό, καλύτερα να μην του τη ζητήσεις καθόλου.

Περιορίζουν τη ζήλεια του συντρόφου σου

Είναι θέμα απλής λογικής. Αν έχεις ήδη άντρες φίλους αυτό δείχνει πως μπορείς να συναναστρέφεσαι άνετα με άλλους άντρες και δίχως την ύπαρξη ερωτικού ενδιαφέροντος. Δεν είναι πολύ πιο ύποπτο αν είσαι μια γυναίκα που δεν έχεις άντρες φίλους και αντίστοιχα γνωρίζεις έναν άντρα που δεν έχει καθόλου γυναίκες φίλες; Δεν μπορεί να είναι όλοι οι άντρες που μπαίνουν στη ζωή μας υποψήφιοι εραστές ενώ παράλληλα αν έχεις ήδη άντρες φίλους και το ταίρι σου νιώθει βολικά με αυτό έχεις μάλλον αποφύγει τον τύπο του παθολογικά ζηλιάρη άντρα! Έτσι, μπορείτε να βγείτε όλοι μαζί έξω για τεκίλες και ναι, θα εμπεδώσεις ακόμα περισσότερο τι είναι το οφσάιντ.

Δίνουν καλές συμβουλές καριέρας

Και πάλι δεν έχει να κάνει με νοητικό επίπεδο (μην τα ξαναγράφω έχω και περιορισμό στις λέξεις) αλλά με τον τρόπο λειτουργίας. Οι γυναίκες είναι συνήθως πλάσματα της ανάλυσης ενώ οι άντρες της δράσης. Πολλές φορές στην καριέρα μας χρειάζεται περισσότερο να παίρνουμε δραστικές αποφάσεις και να τις εκτελούμε άμεσα από το να τις ζυγίζουμε προσεκτικά. Ένας άντρας φίλος μπορεί να σε καθοδηγήσει κατάλληλα σε έναν τέτοιο τρόπο λειτουργίας.

Θα έβαζα τίτλο σε αυτό το άρθρο Friends with Benefits αλλά θα πήγαινε το μυαλό σου στο πονηρό…