Έχετε παρατηρήσει ποτέ πως μια μπαλαρίνα ξεχωρίζει με τη στάση του σώματός της μέσα στο πλήθος; Γιατί ηθοποιοί που έκαναν για χρόνια μπαλέτο όπως η Σαρλίζ Θέρον, η Νικόλ Κίντμαν και η Ζόε Σαλντάνα εντυπωσιάζουν με την ευθυτενή φιγούρα τους στις εμφανίσεις στο κόκκινο χαλί;

Το να διατηρούμε μια σωστή στάση σώματος πρέπει να μας γίνει καθημερινή συνήθεια όχι μόνο για να βγαίνουμε ωραίες φωτογραφίες αλλά κυρίως γιατί περιορίζονται οι πονοκέφαλοι, τα προβλήματα στη σπονδυλική στήλη και μειώνεται η ένταση σε πλάτη και ώμους.

Ακολουθούν μερικά tips που αν τα εφαρμόσετε σε καθημερινή βάση θα αλλάξει όλη η εικόνα του σώματός σας:

  1. Τραβήξτε τους ώμους σας πίσω και κάτω. Η αίσθηση είναι πως προσπαθείτε να ενώσετε τις ωμοπλάτες σας. Προσποιηθείτε πως προσπαθείτε να σταθεροποιήσετε ένα πορτοκάλι ανάμεσα στους ώμους σας. Διατηρήστε για όση περισσότερη ώρα μπορείτε κατά τη διάρκεια της ημέρας.
  2. Σηκώστε το κεφάλι ψηλά. Αν τραβήξετε τους ώμους πίσω το κεφάλι θα αποκτήσει από μόνο του ανοδική πορεία. Αφουγκραστείτε το σώμα σας και λάβετε υπόψη σας τους άξονες του. Να θυμάστε πως το κεφάλι πρέπει να σχηματίζει ορθή γωνία με τους ώμους σας.
  3. Ρουφήξτε την κοιλιά σας. Βυθίστε τον οφαλό σας έτσι ώστε να έχετε την αίσθηση πως πάει να κολλήσει στη μέση σας. Αν επαναλάβετε συχνά αυτή την άσκηση θα διαπιστώσετε πως η κοιλιά σας γίνεται σταδιακά πιο επίπεδη.

Προσπαθείτε να εφαρμόζετε τις παραπάνω ασκήσεις όσο πιο συχνά και για μεγάλη διάρκεια μπορείτε μέσα στην ημέρα μέχρι να τις κάνετε ασυνείδητα. Δείξτε επιμονή και υπομονή και το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει.

Τέλος, αν θεωρείτε πως η στάση του σώματός σας είναι αρκετά κακή ξεκινήστε μια μορφή άσκησης που να δυναμώνει τους ραχιαίους και να επικεντρώνεται στην ισορροπία όπως το Body Art.

Ναι, ναι, κάτι ήξερε η μαμά σας που έλεγε να μην καμπουριάζετε…