Μετά το “Thigh Gap” και το “Bikini Bridge” προκύπτει μια νέα τάση στην πλαστική χειρουργική που σχετίζεται όμως με μια τάση της μόδας. Συγκεκριμένα, όλο και περισσότερες γυναίκες ζητούν από τους χειρουργούς να αφαιρέσουν λίπος από την περιοχή της κνήμης προκειμένου να δείχνουν υπέροχα τα πόδια τους μέσα στις μπότες πάνω από το γόνατο που αποτελεί ένα από τις πιο καυτές τάσεις της μόδας αυτή τη σεζόν.

Την παραπάνω κατάσταση επιβεβαίωσε σε συνέντευξη του στην εκπομπή Good Morning America, o πλαστικός χειρουργός Dr.Matthew Schulman, ο οποίος διατηρεί ιατρείο στη Νέα Υόρκη. Όπως επισήμανε ο Dr. Schulman η συγκεκριμένη επέμβαση είναι ιδιαίτερα δύσκολη γιατί πρέπει να γίνει λιποαναρρόφηση σε ένα πολύ μικρό κομμάτι λίπους (το γνωστό φούσκωμα στο πίσω μέρος της γάμπας). Έτσι, η ανάρρωση από την επέμβαση μπορεί να διαρκέσει από 4 έως και 10 μήνες.

Επιπρόσθετα αν μια γυναίκα έχει μυώδεις κνήμες, αν κάνει ποδηλασία ή τρέξιμο για παράδειγμα, τότε η επέμβαση είναι αδύνατη γιατί όπως τόνισε ο ιατρός ‘πρέπει να υπάρχει έστω και λίγο λίπος για να γίνει η επέμβαση’.

Το κωμικοτραγικό της υπόθεσης είναι πως όντως πολλοί μεγάλοι οίκοι μόδας λάνσαραν τις μπότες πάνω από το γόνατο για το Φθινόπωρο του 2014, όπως οι Paul Joe, Saint Laurent, Betsey Johnson, Ralph Lauren, Dolce & Gabbana, Fendi και Gucci, αλλά αν η ανάρρωση διαρκεί όσο προαναφέρθηκε, τότε το πιθανότερο είναι ότι όταν η γυναίκα μπορέσει να φορέσει τις μπότες των ονείρων της, αυτές να θεωρούνται ήδη passé.

Fendi Fall 2014

Fendi Fall 2014

Όπως δήλωσε ο Dr. Schulman πολλές γυναίκες είναι δυσαρεστημένες με την εικόνα των ποδιών τους από το γόνατο αλλά αν το κίνητρο του να υποβληθείς σε μια δύσκολη επέμβαση είναι να χωρέσεις σε ένα συγκεκριμένο είδος μπότας, τότε μήπως δεν αξίζει τον κόπο; Πολλές γυναίκες για παράδειγμα δεν είχαν αρκετά γυμνασμένους άνω κοιλιακούς για να φορέσουν crop top δύο καλοκαίρια τώρα κι όμως επιβίωσαν χωρίς το συγκεκριμένο ρούχο στην γκαρνταρόμπα τους…

Ας ελπίσουμε πως η λιποαναρρόφηση κνήμης δεν γίνει το αγαπημένο σωματικό trend που εξαπλωθεί μέσα από τα social media όπως είχε γίνει με το thigh gap και bikini brigde.

Thigh Gap

Thigh Gap