Ανήκεις σε αυτούς που κάνουν  διαλογισμό και προσπαθούν – εν μέσω κρίσης και προβλημάτων -να βρουν την ψυχική τους ηρεμία και την καλή τους διάθεση;

Μήπως είσαι ένας από αυτούς που ψάχνουν να ανακαλύψουν τον τρόπο για να αποβάλουν το άγχος, όχι απαραιτήτως με το διαλογισμό αλλά με ασκήσεις προσωπικής ηρεμίας;

Βαθιές ανάσες, ανάγνωση βιβλίων, χαλαρή μουσική, ένα ποτήρι κρασί, αρωματικά κεριά και χαλάρωση με το βλέμμα στραμμένο στο ταβάνι;

Αν κάνεις κάτι από όλα τα παραπάνω – στην προσπάθεια να βρεις ηρεμία και χαλάρωση- σου έχω μία ιδέα! Φαεινή ή όχι θα δείξει στην πράξη!

Ό,τι και να κάνεις, είτε διαλογισμό, είτε ασκήσεις ηρεμίας πρέπει να το κάνεις αφού προηγουμένως έχεις πιει μία κούπα καφέ και μάλιστα την κούπα την πρωινή που είναι και η πιο σημαντική.

Ιδού οι 3 λόγοι:

1. Θα σου γίνει ευχάριστη συνήθεια

Το να φτιάχνεις καφέ με το που ξυπνάς είναι ούτως ή άλλως μία συνήθεια…κάτι που το κάνεις μηχανικά. Είναι μία ρουτίνα, μία τελετουργία που σε φέρνει αντιμέτωπη με την ηρεμία και την καλή διάθεση.

Οπότε είναι ό,τι πρέπει πίνοντας αργά και απολαυστικά τον καφέ σου να αφιερώσεις 10- 15 λεπτά (αμέσως μετά) για να επιδοθείς σε κάτι που θα παρατείνει την ευτυχία και το χαμόγελο. Με τον καιρό θα γίνει αναγκαία συνέχεια και μία ανάσα χαράς την οποία θα προσμένεις και θα θέλεις για να ξεκινήσει η μέρα σου με φως!

2. Θα σε κάνει χαρούμενη

Η καφεϊνη είναι ένα φυσικό «ναρκωτικό» που μας κάνει να πετάμε από χαρά. Μας ανεβάζει και διεγείρει τον οργανισμό, βάζει σε λειτουργία το μυαλό. Η πνευματική  τροφή που θα μας δώσουμε –αμέσως μετά- θα κρατήσει, θα διατηρήσει αυτή την χαρά, αυτό το πέταγμα που θα μας φτιάξει τη μέρα μέχρι και το βράδυ που θα πέσουμε για ύπνο. Και έτσι όπως θα βγεις από την πόρτα του σπιτιού σου έτσι θα τα δεις όλα να μοιάζουν και να είναι πολύχρωμα, αισιόδοξα…υπέροχα!

3. Η καφεϊνη βοηθάει πολύ και ενισχύει τη συγκέντρωση

Είναι μία πολύ καλή «φίλη» που μας στηρίζει και μας πάει παρακάτω. Ο καφές είναι ένα φλυτζάνι γεμάτο με την καλοσύνη της φύσης που ξεχύνεται στο σώμα και φέρνει το μυαλό σε αυτό το επίπεδο που μπορεί να αποδειχθεί παραγωγικό και πολύ «κοφτερό».

Μήπως αύριο το πρωί να παρατείνεις την τελετουργία του πρωινού καφέ με κάτι χαρούμενο που θα σε ξυπνήσει και θα γεμίσει το μυαλό και το σώμα σου με ένα πολύ έντονο φως;