Ξεκίνησες το τρέξιμο δειλά και μετά…κόλλησες! Αυτό συμβαίνει μόλις βρεις το ρυθμό σου και αρχίζεις απλώς να αθροίζεις χιλιόμετρα. Επιτέλους, ένα είδος άσκησης που δεν σε “κλείνει” στους 4 τοίχους του γυμναστηρίου ή του στούντιο. Αν ανήκεις σε εκείνους που λατρεύουν το running σε εξωτερικούς χώρους, συγκεντρώσαμε τις καλύτερες διαδρομές της Αθήνας:

Καλλιμάρμαρο: Πίσω από το Στάδιο υπάρχει ένα πέταλο στρωμένο με χώμα, ιδανικό για τρέξιμο.

Πεζόδρομος Διονυσίου Αρεοπαγίτου: Τζόκινγκ με θέα το λόφο της Ακρόπολης, τι καλύτερο…

Μαρίνα Φλοίσβου: Για τους λάτρεις των παραθαλάσσιων διαδρομών.

Μαρίνα Φλοίσβου

Μαρίνα Φλοίσβου

Πάρνηθα: Βουνό ή θάλασσα; Βουνό!

Εθνικός Κήπος: All time classic επιλογή, ιδανικό μέρος για αρχάριους δρομείς.

Εθνικός Κήπος

Εθνικός Κήπος

Μεγάλο Πάρκο Αγίας Παρασκευής: Βρίσκεται στα σύνορα του Δήμου της Αγίας Παρασκευής με το Δήμο Παπάγου και αποτελεί αγαπημένη επιλογή των κατοίκων των Βορείων Προαστίων.

Πάρκο “Αντώνης Τρίτσης” – Ήλιον: Το συγκεκριμένο πάρκο ενδείκνυται για τζόκινγκ μεγάλων αποστάσεων. Highligh οι καταπράσινες διαδρομές.

Άλσος Νέας Σμύρνης: Μια μικρή όαση μέσα στην πόλη.

Άλσος Νέας Σμύρνης

Άλσος Νέας Σμύρνης

Υμηττός: Πάνω από τον κόμβο Παπάγου στον Περιφερειακό της Υμηττού υπάρχει ένας ωραίος δρόμος με ελαφριά κλίση που αποτελεί ιδανική επιλογή για τρέξιμο πολλών χιλιομέτρων.

Για τους “προχωρημένους”:

Άλσος Βεΐκου:  Πολλές μικρές διαδρομές που ενδείκνυνται για εντατική προπόνηση.

Λόφος Αρδηττού: Ανώμαλος δρόμος με ανηφόρες και κατηφόρες. Ενδείκνυται μόνο για όσους έχουν ήδη αποκτήσει αντοχή.

Πειραϊκή-Φρεαττύδα-Καστέλλα: Μια διαδρομή που μπορεί να ξεκινήσει από τη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων και να καταλήξει στην παραλία “Βοτσαλάκια” της Καστέλλας. Τα μειονεκτήματα είναι το στενό (σε πολλά σημεία) πεζοδρόμιο αλλά σε αποζημιώνει η μοναδική θέα. Οι μικρές ανηφόρες και κατηφόρες κατά μήκος της διαδρομής αυξάνουν το βαθμό δυσκολίας.

Και νομίζω πως μόλις αποδείξαμε πως δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις ξανά τη δικαιολογία πως δεν υπάρχουν μέρη για τρέξιμο στην Αθήνα.running-athens