Αν έχετε συμβουλευτεί έστω και μία φορά στη ζωή σας διαιτολόγο θα σας έχει αναφέρει πως η δίαιτα μπορεί να έχει συγκεκριμένη χρονική διάρκεια και συγκεκριμένο στόχο αλλά η διατροφή είναι τρόπος ζωής και γι’αυτό το μεγαλύτερο στοίχημα μετά τη δίαιτα είναι η συντήρηση των κιλών που έχετε χάσει.

Παρακάτω θα βρείτε έξυπνα και εύκολα τρικ που θα διευκολύνουν σημαντικά τη συντήρηση, τα οποία είναι χρήσιμα για όλους όσους επιθυμούν να διατηρούν σταθερό το βάρος τους και να είναι πάντα σε φόρμα:

  • Μην “πίνετε” τις θερμίδες σας. Ειλικρινά, οι πιο άχρηστες θερμίδες είναι οι “κενές θερμίδες” (χαμηλής διατροφικής αξίας) των των αναψυκτικών, των επεξεργασμένων χυμών, του καφέ με σιρόπια, σαντιγύ κτλ. Τίποτα δεν μπορεί να σας ξεδιψάσει περισσότερο από ένα δροσερό ποτήρι νερό στο οποίο μπορείτε να προσθέσετε και φέτες αγγούρι ή λεμόνι. Το 99% των χυμών που κυκλοφορούν στην αγορά περιέχουν ζάχαρη και συντηρητικά οπότε στύψτε 2 πορτοκαλάκια μόνοι σας και όσον αφορά τον καφέ με τις “γαρνιτούρες” σκεφτείτε μόνο πως μπορεί να αγγίξει μέχρι και τις 600 θερμίδες ενώ ο σκέτος καφές έχει 0 θερμίδες!cucumber-water
  • Κάντε εικόνα τις μερίδες. Θα έχετε παρατηρήσει πως στις περισσότερες συσκευασίες αναγράφεται η αντιστοιχία θερμίδων και διατροφικών στοιχείων για την ποσότητα των 100 γραμμαρίων. Ξέρετε όμως τι ποσότητα τροφής αντιστοιχεί στα 100 γραμμάρια; Ένα σακουλάκι πατατάκια για παράδειγμα περιέχει τροφή 250 γραμμαρίων. Σε παλαιότερα άρθρα έχουμε παρουσιάσει τι ποσότητα τροφής αντιστοιχεί σε 100 και 200 θερμίδες αντίστοιχα και πάντα μένουμε έκπληκτοι από τα αποτελέσματα. Επειδή όμως αυτό δεν είναι εφικτό στην καθημερινή ζωή, εφαρμόστε έναν απλό κανόνα: να γεμίζετε το πιάτο…του γλυκού και όταν τρώτε σε βαθύ πιάτο μην αφήσετε την ποσότητα να υπερχειλίζει.
  • Μην έχετε απαγορευμένες τροφές. Όλοι έχουμε κάποια φαγητά στα οποία έχουμε αδυναμία και το να τα στερούμαστε σημαίνει πως κάποια στιγμή θα λυγίσουμε και φυσικά δεν θα καταναλώσουμε μια φυσιολογική ποσότητα. Αν επισκέπτεστε διαιτολόγο ζητήστε του να εντάξει στο πλάνο σας μερικές από τα αγαπημένα σας φαγητά και γλυκά (πάντα υπάρχει τρόπος να γίνει). Αν είστε λάτρης της σοκολάτας, αντικαταστήστε την με γκοφρέτες σοκολάτας που είναι πολύ πιο ελαφριές. Αν σας αρέσουν τα πατατάκια, κόψτε λεπτές ροδέλες πατάτας, τοποθετήστε τις πάνω σε αντικολλητικό χαρτί και ψήστε τις στο φούρνο. Οι ιδέες είναι αμέτρητες…emotional-eating

Και φυσικά μην ξεχνάτε πως η σωστή διατροφή από μόνη της δεν είναι αρκετή, γι’αυτό:

  • Βρείτε μια μορφή άσκησης που να σας αρέσει πραγματικά. Υπάρχει πάντα κάποια νέα τάση στη γυμναστική που συνήθως ακολουθεί μια διάσημη με θεϊκό σώμα και εσείς τη δοκιμάσατε 2-3 φορές (μπορεί να πληρώσατε και πολύμηνη συνδρομή) για να καταλήξετε και πάλι στον καναπέ του σπιτιού σας. Ψάξτε, δοκιμάστε, βρείτε τη μορφή της άσκησης που ταιριάζει στο σώμα και την προσωπικότητα σας. Κάποιος προτιμά την αυτοσυγκέντρωση της γιόγκα, άλλος την ένταση της zumba, άλλος την έκφραση και το πάθος του χορού, άλλος την ηρεμία και στοχοπροσήλωση του τρεξίματος…Μόλις ανακαλύψετε τη γυμναστική ή είδη γυμναστικής που σας ταιριάζουν θα ξεχάσετε τι χρώμα είναι ο καναπές σας!