Αν και δεν μας αρέσει η δίαιτα και οι στερήσεις υπάρχουν κάποια «περίεργα» κόλπα που μπορούν να μας βοηθήσουν προκειμένου να γίνουμε πιο ωραίες, με λιγότερα κιλά και με λιγότερο λίπος – αχ! Αυτό το βάσανο.

Λοιπόν – μπορεί να έχουμε διαβάσει και ακούσει αρκετά- εδώ όμως κάνουμε μία σύνοψη που μπορεί να μας βοηθήσει και αν υιοθετήσουμε όλα τα παρακάτω να δούμε την υγεία και το σώμα μας να αλλάζουν…

1. Πρέπει να πίνουμε νερό πριν το κάθε γεύμα

Όσο περισσότερο νερό τόσο λιγότερο φαγητό. Έχοντας αυτό το «δροσερό φούσκωμα» τρώμε λιγότερο, χορταίνουμε πιο εύκολα ενώ οι θερμίδες και το λίπος καίγονται με μεγαλύτερη ταχύτητα. Νερό= μείωση κιλών!

2. Να ξεκινάς το γεύμα σου με μία μικρή σούπα- έστω κρύα

Χορταίνεις πιο νωρίς και ο οργανισμός γεμίζει με βιταμίνες και ενέργεια. Είναι θρεπτικές, σου κόβουν την όρεξη και καταλήγεις να τρως τόσο όσο χρειάζεσαι για να είσαι υγιής και χαρούμενη.

3. Όταν σε πιάνουν λιγούρες και θέλεις να φας φαντασιώσου το γεύμα που προηγήθηκε

Το άρωμα, η αίσθηση, το μάσημα και η κατάποση ενός γεύματος που μας έχει γεμίσει με ικανοποίηση και έχει καταπολεμήσει την πείνα μας μπορεί να μας κάνει να χορτάσουμε με το…μυαλό. Μπορείς λοιπόν να καταπολεμήσεις τις λιγούρες με την φαντασία και απλώς να «τσιμπήσεις» ένα μικρό και «ασήμαντο» σνακ και όχι μία μεγάλη σακούλα.

4. Χρησιμοποίησε «αποδεικτικά στοιχεία» για το πόσο έχεις φάει.

Κάποιες τροφές όπως το κοτόπουλο, οι ελιές, τα παϊδάκια, οι άκρες της ζύμης από την πίτσα μπορούν να θεωρηθούν και να χρησιμοποιηθούν σαν αποδείξεις ότι έφαγες. Έτσι όπως μαζεύονται τα απομεινάρια στο πιάτο τα βλέπεις και κάποια στιγμή το μυαλό σου λέει «αρκετά, έφαγες για σήμερα». Μία στοίβα από κόκαλα, δείχνει ένα «μπουκωμένο» στομάχι!

TIP: Όταν τρως τυράκια και άλλα μεζεδάκια να τα τρως σε κύβους με μία οδοντογλυφίδα στην άκρη. Έτσι όπως πέφτουν οι οδοντογλυφίδες μπροστά σου έτσι το μυαλό το παίρνει απόφαση να σταματήσει.

5. Να μυρίζεις το άρωμα του φαγητού σου πριν το φας

Το κοιτάς, το μυρίζεις, το απολαμβάνεις. Μία έρευνα έδειξε πως όσο πιο  ισχυρή είναι η μυρωδιά του φαγητού τόσο πιο μικρές μπουκιές τρως και το διασκεδάζεις περισσότερο. Μείωση φαγητού= λιγότερες θερμίδες και λίπη!

Δοκίμασέ τα για μία εβδομάδα!