Αν δεν είσαι fan των παυσίπονων τότε η Yoga έχει τις απαντήσεις για τον πονοκέφαλο!

Τον πονοκέφαλο μπορούν να τον προκαλέσουν αρκετές αιτίες. Ένταση στους μύες του σβέρκου, «σφιχτοί» ώμοι ή πόνοι στην πλάτη. Αν δεν βοηθηθείς ούτε με τις παρακάτω στάσεις τότε θα πρέπει να επισκεφτείς τον γιατρό σου για περαιτέρω εξετάσεις.

Οι ασκήσεις είναι απλές και η εκτέλεση τους δεν απαιτεί κάποια ιδιαίτερη εκπαίδευση!

Πιέσεις στον αυχένα
Μερικές φορές οι πόνοι προέρχονται από προβλήματα στον αυχένα, οπότε μερικά stretch θα βοηθήσουν. Κάθισε οκλαδόν, βάλε το αριστερό χέρι στην δεξιά πλευρά του κεφαλιού και πίεσε το απαλά προς τα αριστερά. Κράτα για 5 δευτερόλεπτα το κεφάλι σε αυτή την θέση και επανέφερέ το στην αρχική. Κάνε το ίδιο και για την άλλη πλευρά.

Relaxed Quarter Dog
Η άσκηση αυτή έχει σαν στόχο να πάρει την πίεση από τους ώμους. Πάρε την στάση που θα δεις στην φωτογραφία και άσε την ένταση να κατεβαίνει προς τα χέρια και τους πήχεις.

Grounded Tipover Tuck
Ακόμη μια άσκηση που βασίζεται στην αρχή πως το αίμα πρέπει να «ταξιδέψει» στο κεφάλι με περισσότερη ροή για να φύγει ο πονοκέφαλος. Κάτσε στο πάτωμα με το σαγόνι σου να είναι παράλληλο με τους γοφούς. Τράβηξε τα χέρια πίσω από την πλάτη σου και κάθισε σε αυτή την στάση για πέντε δευτερόλεπτα.

Happy Baby
Αν σου θυμίζει στάση γέννα από μαθήματα Λαμάζ, τότε πέτυχες διάνα! Η στάση αυτή είναι ιδανική αν πιστεύεις πως οι πονοκέφαλοι προέρχονται από πόνους στην πλάτη. Ξάπλωσε ανάσκελα και προσπάθησε να φέρεις τις πατούσες σου στα χέρια σου, λυγίζοντας τα γόνατα. Πάρε βαθιές αναπνοές και προσπάθησε να χαλαρώσεις…