Ο Ντόριαν Γκρέι, ο μυθοπλαστικός ήρωας του Όσκαρ Ούαιλντ, είχε κάνει μια συμφωνία με το διάβολο προκειμένου να μείνει για πάντα νέος και όμορφος και έτσι με την πάροδο των χρόνων, το πορτραίτο του έφερε σημάδια φθοράς αντί για τον ίδιο.

Στο παρόν άρθρο θα προτείνουμε λιγότερο δραματικούς τρόπους για να διατηρήσετε τη νεανική σας όψη και κυρίως διάθεση, γιατί το γήρας είναι θέμα περισσότερο εσωτερικής παρά εξωτερικής κατάστασης:

1. Get your Beauty sleep

Το σώμα μας έχει την ευκαιρία να ανανεωθεί ουσιαστικά μόνο κατά τη διάρκεια του ύπνου κι έτσι διατηρούμε όχι μόνο την ενέργεια μας σε υψηλά επίπεδα, αλλά και ένα ζωηρό μυαλό. Σε περίπτωση που δεν παίρνετε όσο ύπνο χρειάζεστε, δοκιμάστε να κοιμηθείτε για 8 ώρες κάθε νύχτα για 6 συνεχόμενες εβδομάδες. Τα αποτελέσματα στο δέρμα και στη διάθεσή σας θα είναι εμφανή!

2. Ανακαλύψτε τις τροφές – «πηγή της νεότητας»

Αν φορτώσετε τη διατροφή σας με φρούτα και λαχανικά πλούσια σε βιταμίνες και αντιοξειδωτικά και ξεκινάτε κάθε γεύμα πίνοντας ένα μεγάλο ποτήρι νερό, τότε έχετε βρει το μυστικό της αναζωογόνησης.

…και να θυμάστε αν η διατροφή σας είναι κατά 90% υγιεινή, κρατήστε το υπόλοιπο 10% για κάποιο «πειρασμό», όπως ένα γλυκό, το οποίο θα απολαύσετε χωρίς ενοχές!

3. Δυναμώστε τους μύες σας

Οι ασκήσεις μυϊκής ενδυνάμωσης αφαιρούν 10, 20, ακόμα και 30 χρόνια από πάνω μας. Δυνατοί και ελαστικοί μύες σημαίνουν μικρότερη πιθανότητα τραυματισμών για τη μέση ηλικία και περισσότερο σθένος.

4. Δεν είναι θέμα ματαιοδοξίας

Με το να επιτρέπετε στον εαυτό σας να τον περιποιούνται (μασάζ, μανικιούρ, πεντικιούρ, spa, peeling κ.α), εξασφαλίζετε ένα εισιτήριο στον παράδεισο της αιώνιας νεότητας!

Βέβαια, είναι διαφορετικό να προσπαθείτε μανιωδώς να δείξετε 10 χρόνια νεότερη και να προσπαθείτε να δείχνετε όσο καλύτερα γίνεται στην ηλικία που ήδη βρίσκεστε…το όριο είναι μερικές φορές δυσδιάκριτο.

5. Δώστε τροφή στον εγκέφαλo

Μπορεί το σώμα να καθορίζει τη βιολογική μας ηλικία αλλά ο εγκέφαλος καθορίζει την ηλικία της διάθεσής μας! Το μυαλό μας έχει ανάγκη από καινούργιες εμπειρίες! Μπορεί να είναι μικρές αλλαγές στην καθημερινή σας ρουτίνα, για παράδειγμα αλλάξτε τη διαδρομή για το γραφείο ή αλλάξτε το καφέ στο οποίο σταματάτε για να πάρετε τον πρωϊνό καφέ σας πριν τη δουλειά, και νιώστε αμέσως έναν αέρα ανανέωσης.

6.Ταξίδι πίσω στο χρόνο

Ενάντια στη γενική αντίληψη, έρευνα του Πανεπιστημίου Harvard φανέρωσε πως όταν τοποθέτησαν μερικά άτομα σε ένα περιβάλλον που τους θύμιζε τα νεανικά τους χρόνια, μέσα από ταινίες, μουσική κι άλλα αναμνηστικά αντικείμενα, σημείωσαν βελτίωση στα επίπεδα μνήμης, όρασης και ευφορίας.

Μόλις τώρα συνειδητοποίησα γιατί το “Freedom” του George Michael δεν λείπει ποτέ από τα playlist μου!

7. Όλα είναι θέμα οπτικής γωνίας

Αναμφίβολα οι δυσκολίες της ζωής μας λυγίζουν και μας κάνουν να χάνουμε το κουράγιο και την αισιοδοξία μας. Ωστόσο, αν προσπαθήσετε να επικεντρώνεστε στη θετική πλευρά των πραγμάτων τότε βοηθάτε τον εαυτό σας να αντιμετωπίζει τη ζωή όπως όταν βρισκόταν στην ηλικία των 18 ετών! Για παράδειγμα, αν βρίσκεστε μια ανάσα από τις διακοπές των ονείρων σας και καθυστερήσει η πτήση, αντί να υψώσετε το βλέμμα στον ουρανό και αναρωτηθείτε “Γιατί Θεέ μου;”, σκεφτείτε ότι εν τέλει θα πάτε τις διακοπές που τόσο πολύ περιμένατε!

Το ποτήρι πρέπει να είναι πάντα μισογεμάτο!