Η λέξη «άγχος» μπορεί άνετα να χαρακτηρίσει μια ολόκληρη εποχή. Οι ρυθμοί όλων είναι έντονοι, τα προβλήματα πολλά κι όλα αυτά μεταφράζονται σε εκνευρισμό, υπερένταση, στρες.

Μαγικές συνταγές δεν υπάρχουν στην αντιμετώπιση του άγχους ωστόσο οι παρακάτω τρόποι δρουν βοηθητικά:

  1. Γέμισε τον χώρο σου με άρωμα λεβάντας αφού σύμφωνα με μελέτες Ιαπώνων το συγκεκριμένο φυτό αποτελεί το φυσικό αντίδοτο ενάντια στο στρες. Μπορείς να προμηθευτείς κεριά με άρωμα λεβάντας ή να φτιάξεις ποτ πουρί με ξερά άνθη και φύλλα λεβάντας.
  2. Γίνε εθελοντής σε κάποια οργάνωση ή πρόγραμμα Η προσφορά στον συνάνθρωπο ηρεμεί την ψυχή.
  3. Άνοιξε την ένταση. Τη στιγμή που νιώθεις περισσότερο πιεσμένος, βάλε τα ακουστικά ή δυνάμωσε την ένταση στα ηχεία σου και απόλαυσε το. Έρευνα του Πανεπιστημίου του Maryland έδειξε πως το να ακούς τη μουσική που αγαπάς βοηθά στην καλή κυκλοφορία του αίματος και κάνει καλό στην καρδιά.
  4. Κλάψε. Το 85% των γυναικών δήλωσαν πως ένιωσαν πολύ καλύτερα αφότου πλάνταξαν στο κλάμα!
  5. Γυμνάσου. Δεν χρειάζεται να πας μέχρι το γυμναστήριο. Αν περπατήσεις στις γειτονιές της περιοχής σου, σε κάποιο πάρκο ή στην παραλία είναι αρκετό.
  6. Πίεσε το σημείο εκείνο στο χέρι σου που βρίσκεται ανάμεσα στον αντίχειρα και τον δείκτη. Αρκούν 30 δευτερόλεπτα πίεσης στο συγκεκριμένο σημείο για να μειωθεί η ένταση που νιώθεις κατά 40% περίπου.calm-hand-acupressure
  7. Φάε μάνκγο. Και πάλι οι Ιάπωνες είναι εκείνοι που υποστηρίζουν πως το φρούτο αυτό είναι ικανό να αλλάξει τη χημεία στο αίμα και να στείλει ένα κύμα ηρεμίας σε όλο το κορμί σου.

Μάνγκο δεν είμαι σίγουρη αν θα βρω στη λαϊκή αλλά προτείνω ένα κλασσικό κομμάτι που αποτελεί το προσωπικό ηρεμιστικό μου:
http://www.youtube.com/watch?v=LlvUepMa31