Σίγουρα δεν θα αρνηθούμε ότι η γυμναστική είναι αναπόσπαστο κομμάτι για τη ζωή σας και εξαιρετικά σημαντική για την υγεία και την ευεξία σας. Αλλά μπορείτε να ενεργοποιήσετε τον μεταβολισμό σας χωρίς άσκηση δημιουργώντας ένα μικρό σκούντημα για να αρχίσει η ζυγαριά να παίρνει την κατηφόρα.

Πιείτε δύο ποτήρια παγωμένο νερό αμέσως μόλις ξυπνήσετε

Το νερό και μόνο μπορεί να αυξήσει το μεταβολισμό σας τουλάχιστον κατά 2%. Δύο ποτήρια κρύο νερό το πρωί εκτός του ότι μειώνουν και την όρεξη, καίει αρκετές θερμίδες αφού θα πρέπει να αλλάξει το νερό στη θερμοκρασία του σώματος. Έτσι μπορείς πολύ απλά χωρίς να κάνεις τίποτα να καις 50 θερμίδες την ημέρα, θα πεις είναι πολύ μικρό ποσό αλλά αν το κάνεις για έναν χρόνο θα δεις θεαματικά αποτελέσματα.

Δοκίμασε να δουλέψεις ψηλά

Αν στο γραφείο έχεις φορητό υπολογιστή και κάνεις καθιστική ζωή, δοκίμασε για 2 ώρες περίπου την ημέρα να δουλέψεις κάπου πιο ψηλά. Χωρίς να το καταλαβαίνεις κάτι τέτοιο ενισχύει τον μεταβολισμό σου.

Δοκιμάστε το σκοτσέζικο ντους

Μπορείς να ξεκινήσεις με ζεστό νερό για δύο έως τρία λεπτά και στη συνέχεια να αλλάξεις τη θερμοκρασία σε κρύο για 30 έως 45 δευτερόλεπτα.Αυτό μπορεί να σου φαίνεται αρκετά δυσάρεστο αλλά έχει αντίκτυπο στο κυκλοφορικό σύστημα του οργανισμού και επιπλέον βοηθά στο να κάνεις καλύτερο ύπνο.

Έλεγξε πρόγραμμα του ύπνου σου

Το σώμα είναι μια μηχανή και χρειάζεται μια αποτελεσματική ανάπαυση για επανεκκίνηση. Ο ύπνος είναι ο καλύτερος τρόπος για να το καταφέρεις. Προσπάθησε να νιώθεις καλά από μέσα προς τα έξω.

Άλλαξε τις ώρες που τρως

Μπορεί να σου ακούγεται τρελό αλλά δοκίμασε να φας όλα τα γεύματα που κάνεις μέσα σε 10 ώρες. Δηλαδή αν ξεκινάς το πρώτο γεύμα στις 8 το πρωί θα πρέπει μέχρι τις 18.00 να έχεις φάει και το τελευταίο γεύμα. Τις υπόλοιπες ώρες μπορείς να πιεις νερό, τσάι και 2 ποτήρια κρασί την εβδομάδα. Θα δεις θεαματικά αποτελέσματα.

Πικάντικα φαγητά

Οι καυτερές πιπεριές έχουν συνδεθεί με τη μείωση τις παχυσαρκίας και των σχετικών διαταραχών επειδή αυξάνουν τη κατανάλωση ενέργειας αλλά και τη καύση του λίπους με την αύξηση του μεταβολισμού. Το πιπέρι καγιέν για παράδειγμα βελτιώνει την πέψη, τη κυκλοφορία του αίματος και αυξάνει τα επίπεδα ενέργειας.

Φάε γιαούρτι
Πρωτεΐνες και ασβέστιο είναι τα θρεπτικά συστατικά που κάνουν θαύματα για το μεταβολισμό. Το γιαούρτι περιέχει μεγάλη ποσότητα πρωτεΐνης και είναι μεγάλη πηγή ασβεστίου. Δοκίμασε το με μισό φλιτζάνι ανανά και με μια κουταλιά της σούπας στέβια για ένα δροσιστικό απογευματινό σνακ.

Και ένα ρόφημα για να κάψεις γρήγορα το λίπος

DSC_0036_2

Πρόκειται για τη διάσημη αραβική συνταγή όπου βράζεις τζίντζερ, πράσινο τσάι, κύμινο και μέντα.Χρησιμοποίησε μόνο ένα κουταλάκι από το καθένα για να τα βράσεις μέσα σε νερό για 10 λεπτά. Πρέπει να πίνεις το συγκεκριμένο ρόφημα μισή ώρα πριν από κάθε γεύμα. Δοκίμασε το για 15 μέρες και θα δεις θεαματικά αποτελέσματα.