ΟΚ, δεν είσαι ο πιο αχάριστος άνθρωπος του κόσμου (αν πάλι είσαι άλλαξε το γρήγορα) αλλά μέσα στους γρήγορους ρυθμούς και τις απαιτήσεις της καθημερινότητας ξεχνάς πως στην πραγματικότητα είσαι πολύ τυχερός γιατί έχεις βιώσει τα ακόλουθα συναισθήματα, ή έχεις ακόμα την ευκαιρία να τα νιώσεις, τα οποία είναι τόσο μοναδικά όσες φορές κι αν σου συμβούν.

Τι νιώθεις:

1. Την τελευταία μέρα του σχολείου που σημαίνει πως ξεκινούν οι καλοκαιρινές διακοπές. Το βίωσες ή πρέπει να το βιώσεις 12 φορές στη ζωή (αν μείνεις στην ίδια τάξη περισσότερες) αλλά κάθε φορά ήταν τόσο τέλεια η αίσθηση πως την επόμενη μέρα δεν θα χτυπούσε το ξυπνητήρι και πως “δεν θα έχεις τίποτα για διάβασμα” με κορύφωση βέβαια, όταν τελειώνεις τη Β’ Λυκείου γιατί στη Γ’ Λυκείου χαλάει την ατμόσφαιρα το άγχος των Πανελληνίων (μπλιαχ!)

2. Η απλότητα του να είσαι απλώς…χαρούμενος

Για εμένα είναι η μυρωδιά των νεραντζιών όταν πρωτοανθίζουν την Άνοιξη που με κάνει να χαμογελώ αυτόματα και για λίγα δευτερόλεπτα να ξεχνώ ότι κι αν σκέφτομαι εκείνη τη στιγμή ή η αναμονή πριν τις καλοκαιρινές συναυλίες ή ο μεσημεριανός ύπνος στην ξαπλώστρα στην παραλία. Αυτή η αίσθηση πως για να είσαι χαρούμενος, δεν χρειάζεσαι ιδιαίτερο λόγο…

3. Όταν ερωτεύεσαι

Πως γίνεται ρε γ*&%#το να ξεχνάμε αυτό το συναίσθημα στην πορεία; happy-2

4. Όταν δεν έχεις να κάνεις τίποτα

Δεν θυμάμαι πότε ήταν η τελευταία φορά που ένιωσα έτσι αλλά όταν το ξανανιώσω θα την παίξω σε slow motion. Αξία ανεκτίμητη στη σύγχρονη καθημερινότητα μας.

5. Όταν ολοκληρώνεις ένα project εγκαίρως και με επιτυχία

Δεν σε ενδιαφέρει καν αν θα λάβεις τα εύσημα (ΟΚ, σε νοιάζει) αλλά αυτό δεν πρόκειται να μειώσει την περηφάνια που αισθάνεσαι όταν επιτυγχάνεις ένα στόχο.happy-3

6. Όταν παραιτείσαι από μια δουλειά που μισείς

Ξανά, αξία ανεκτίμητη! Μιλάμε για τουλάχιστον 40 ώρες την εβδομάδα, για τις 52 εβδομάδες του χρόνου, πολύς καιρός για να κάνεις κάτι που σε κάνει δυστυχισμένο γι’αυτό και αυτή η αίσθηση απελευθέρωσης είναι μοναδική.

7. Την ηρεμία που έρχεται όταν χωρίζεις με τον λάθος άνθρωπο

Μεταξύ μας, το ήξερες πως δεν ήταν ο κατάλληλος άνθρωπος για εσένα, πως δεν ήσουν ευτυχισμένος/η μαζί του, το φέρατε από ‘δω, το φέρατε από’κει, και τελικά χωρίσατε (οριστικά αυτή τη φορά). Μπορεί η συνέχεια να φαντάζει τρομακτική αλλά όταν πρόκειται πραγματικά για τον λάθος άνθρωπο, τίποτα δεν συγκρίνεται με την ηρεμία που αισθάνεσαι μετά από πολύ καιρό.

8. Όταν κερδίζεις

Είτε πρόκειται για ένα επιτραπέζιο, ένα πρωτάθλημα, ένα λαχείο…Η νίκη είναι όντως ένα μοναδικό συναίσθημα.

9. Όταν νοιάζεσαι για κάποιον αληθινά

Η ανιδιοτέλεια είναι ίσως το πιο ολοκληρωτικό συναίσθημα. Δίνεις, δίχως να σε νοιάζει αν πάρεις και αυτό σε κάνει ευτυχισμένο και περήφανο. Δεν είναι τυχαίο που πολλοί άνθρωποι γίνονται γονείς ή στρέφονται στον εθελοντισμό, καθώς επιδιώκουν να βιώσουν αυτή την ολοκλήρωση.happy-mother

Μια λίστα που σε κάνει να εκτιμάς όλα όσα έζησες αλλά και να προσηλωθείς σε εκείνα τα συναισθήματα που θα ήθελες να βιώσεις στο μέλλον.