Είναι από τα πιο ενοχλητικά πράγματα που μπορεί να βγάλει κάποιος στο δέρμα του. Μια πληγή στα χείλη που είναι επίπονη και αντιαισθητική, ωστόσο μπορείς να απαλλαγείς εύκολα και γρήγορα.

Στα φαρμακεία κυκλοφορούν κρέμες για την αντιμετώπισή του, ενώ ο έρπης προέρχεται από πτώση του ανοσοποιητικού συστήματος είτε από κάποιο κρυολόγημα, είτε από στρες. Φυσικά ο έρπης μπορεί να μεταδοθεί και με το στοματικό σεξ αν ένα από τα δυο άτομα είναι φορέας.

Πως όμως μπορείς να απαλλαγείς από τον έρπη;

Μελισσόχορτο

Η παραδοσιακή ιατρική θεωρεί πως το μελισσόχορτο μπορεί να διώξει τον έρπητα σε 2-3 μέρες, χρόνο-ρεκόρ πολύ περισσότερο από όσο απαιτείται από τις φαρμακευτικές κρέμες. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να απλώσεις πάνω στην περιοχή που έχει μολυνθεί.

-Πρόπολη

Την βρίσκεις στα φαρμακεία και είναι φυσική ρητίνη που παράγουν οι μέλισσες. Η πρόπολη έχει την ιδιότητα να σταματά την αναπαραγωγή του ιού HSV-1, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τον έρπητα.

-Ψευδάργυρος

Η λήψη ψευδαργύρου μπορεί να μειώσει αισθητά τον χρόνο επούλωσης της πληγής του έρπητα. Μπορείς να τον λάβεις φυσικά από τροφές όπως το χοιρινό, το μοσχάρι, τα οστρακοειδή, τα φυστίκια και τα οστρακοειδή.