Είναι από αυτές τις ιατρικές ειδήσεις που σου φτιάχνουν τη διάθεση. Ο λόγος; Για τη νέα έρευνα της καθηγήτριας καρδιολογίας και πνευμονικών νοσημάτων του Πανεπιστήμιου Hull, Alyn Morice η οποία ανακάλυψε πως η σοκολάτα είναι πιο αποτελεσματική στην αντιμετώπιση του επίμονου βήχα -ναι, και του εκνευριστικού γαργαλήματος στο λαιμό- σε σχέση με το παραδοσιακό σιρόπι.

Η διαπίστωση ήρθε όταν ασθενείς που άρχισαν να παίρνουν σιρόπι που είχε ως βάση το κακάο, δήλωσαν πως παρατήρησαν αισθητή βελτίωση στο βήχα μέσα σε 2 μέρες. Το αποτέλεσμα επιβεβαίωσε και μια άλλη έρευνα του Imperial College του Λονδίνου που υποστηρίζει πως οι αλκαλοειδείς ουσίες της σοκολάτας είναι πολύ πιο αποτελεσματικές από την κωδεΐνη που περιέχεται σε πολλά αντιβηχικά σιρόπια.

Και αν όλα αυτά σας φαίνονται πολύ επιστημονικά, υπάρχει και μια πιο απλή εξήγηση: η πηχτή σύνθεση της σοκολάτας μπορεί να καλύψει καλύτερα το λαιμό και να προστατεύσει τις απολήξεις των νευρών που προκαλούν το βήχα όταν ερεθίζονται.

Μπορεί οι προαναφερόμενες έρευνες να βρίσκονται σε αρχικό στάδιο, αλλά εμείς λέμε να συμφωνήσουμε με αυτές και να έχουμε μια καλή δικαιολογία για να καταναλώσουμε τις αγαπημένες μας σοκολάτες από το πρώτο “γκούχου-γκούχου”…