Αλήθεια ή μύθος ο διπλός οργασμός; Πέρασε ο καιρός και η διαμάχη συνεχίζεται για το αν μία γυναίκα μπορεί να απολαύσει τον οργασμό της με δύο διαφορετικούς τρόπους!

Ο πρώτος σχετίζεται με την εξωτερική διέγερση της κλειτορίδας και ο δεύτερος οφείλεται με την κολπική διείσδυση! Ενώ μερικοί υποστηρίζουν ότι υπάρχει διαφορά ανάμεσα στους δύο “τύπους” καθώς και στον τρόπο με τον οποίο μπορεί μία γυναίκα να τον “κατακτήσει”, υπάρχουν και αυτοί που λένε ότι είναι το ίδιο και δεν υπάρχει καμία, απολύτως, διαφορά!

Όμως δύο επιστήμονες πιστεύουν και διαδίδουν ότι βρήκαν την απάντηση έχοντας στα χέρια τους τα αποτελέσματα εξετάσεων που έκαναν σε γυναίκες που δεν έχουν προβλήματα υγείας και μπορούν να νιώσουν ερωτική διέγερση χωρίς εμπόδια και με διαφορετικό τρόπο η κάθε μία.

Οι εξετάσεις έγιναν με την χρήση υπέρηχων και το αποτέλεσμα είναι ότι υπάρχει διπλός τρόπος σεξουαλικής κορύφωσης!

Ενώ μόνο η κορυφή της κλειτορίδας ανταποκρίνεται στην εξωτερική διέγερση, η “ρίζα” της κλειτορίδας, μαζί με το σύνολό της καθώς και όλη η περιοχή του κόλπου ανταποκρίνεται στη διείσδυση, λένε οι επιστήμονες!

Η μελέτη διεξήχθη μετρώντας και υπολογίζοντας μικρές μεταβολές στη ροή του αίματος κατά τη διάρκεια διαφορετικών τύπων σεξουαλικής διέγερσης προκειμένου να αποδειχθεί ο τρόπος με τον οποίο “ανταποκρίθηκε” το κλειτοριδικό και κολπικό σύμπλεγμα σε αυτούς τους δύο τρόπους.

Ο πρώτος τρόπος προσπάθησε να αφυπνίσει ερωτικά την κλειτορίδα με την χρήση των χεριών (αυτοϊκανοποίηση) και ο δεύτερος με τη διείσδυση, στην περιοχή, ενός υγρού ταμπόν.

Ένας ανιχνευτής κατέγραψε μέσω υπέρηχων τις αντιδράσεις και αποφάνθηκε ότι υπάρχει “λειτουργική διαφορά” αναλόγως με τον τύπο της ερωτικής επαφής!

Άρα μία γυναίκα μπορεί να απολαύσει δύο διαφορετικούς οργασμούς που εξηγούνται με το εσωτερικό και εξωτερικό της κλειτορίδας και τον τρόπο διέγερσης της κάθε “ερωτικής ζώνης”.