Όχι, δυστυχώς το site δεν έχει τη δυνατότητα να κληρώσει ταξίδι στο Θιβέτ, με παραμονή σε βουδιστική μονή, όπου θα μπορείς να απομονωθείς, να κάνεις διαλογισμό, και να σου έρθει η επιφοίτηση με το νόημα της ζωής σου.

Μπορεί όμως να παραθέσει 6 βήματα που μπορείς να εφαρμόσεις στην καθημερινότητα σου που θα σε βοηθήσουν να βρεις τον σκοπό της δικής σου ζωής, γιατί χρειάζεται μέθοδο και τίποτα παραπάνω:

1. Ένα βράδυ, αφιέρωσε μερικά λεπτά (πριν ακουμπήσει το κεφάλι στο μαξιλάρι και σβήσουν τα πάντα), στο να καταγράψεις ποιες δραστηριότητες που είχες μέσα στην ημέρα σου έδωσαν κάτι και ποιες ρούφηξαν την ενέργεια σου.

2. Στη συνέχεια γράψε μερικές ιδέες στο πως θα μπορούσες να ενισχύσεις τις πρώτες, και να περιορίσεις τις δεύτερες.

3. Στο τέλος της εβδομάδας, ξαναγράψε τις σημειώσεις και αναλογίσου τις θετικές αλλαγές που έχεις δοκιμάσει να κάνεις στη ζωή σου.

4. Μην σκέφτεσαι μόνο. Πράξε. Ενεργοποιήσου σε αυτά που σου φαίνονται θελκτικά γιατί αν δεν μπορείς να αποφύγεις τα λιγότερο θελκτικά, μια δουλειά που δε σε γεμίζει, για παράδειγμα, είναι ωφέλιμο να κάνεις δραστηριότητες που θα εξισορροπήσουν την αναλογία: Πράγματα που αγαπώ να κάνω – Πράγματα που δεν μου αρέσει να κάνω.

5. Η αλλαγή δεν χρειάζεται να στοχεύει κατευθείαν στην προσέγγιση της κορυφής από το πιο δύσκολο μονοπάτι. Ξεκίνα από τα πράγματα στα οποία έχεις έφεση για να νιώσεις πως είσαι ικανός να πετύχεις ό,τι βάλεις στο μυαλό σου. Δεν χρειάζεται όλα τα πράγματα στη ζωή να παίρνουν τη μορφή δοκιμασίας. Ενισχύοντας την αυτοπεποίθηση σου θα μπορέσεις να δεις πιο καθαρά τι είναι αυτό που πραγματικά θέλεις να κάνεις στη ζωή σου.

6. Οραματίσου το τέλος. Σκέψου τον εαυτό σου ηλικιωμένο να κοιτάζει πίσω τη ζωή του. Τι είναι αυτό που σε γέμισε και σου έδωσε την περισσότερη ευτυχία; Μια προβολή που θα σε βοηθήσει να ξεχωρίσεις τα σημαντικά από τα ασήμαντα πράγματα στη ζωή σου.

Και αν νομίζεις πως δεν έχει και πολύ νόημα να τα κάνεις όλα αυτά, γιατί η ζωή σου, λίγο-πολύ, έχει μπει σε μια πορεία (λέγεται και “δεν ζω, απλώς επιβιώνω”), σύμφωνα με δημοσίευμα του Business Insider, οι άνθρωποι που έχουν βρει το σκοπό ζωή τους είναι πιο υγιείς και λιγότερο μελαγχολικοί. Όσοι διαμορφώνουν τη ζωή τους βάσει του σκοπού που έχουν βρει, έχουν μικρότερες πιθανότητες να πάθουν εγκεφαλικό, νοσηλεύονται λιγότερο και έχουν μικρές πιθανότητες εξάρτησης από τα ναρκωτικά και το αλκοόλ.σκοπός ζωής