Ξέχνα τα κλασικά “ροκανίσματα” γιατί η τάση του stomach vacuuming (αναρρόφηση στομάχου) στοχεύει στην εκγύμναση ακόμα και των εγκάρσιων κοιλιακών μυών.

Η άσκηση βασίζεται στον συγχρονισμό εισπνοής-εκπνοής με τράβηγμα των κοιλιακών μυών προς τα μέσα (η αίσθηση είναι πως ο αφαλός κολλά στη μέση).

Τη συγκεκριμένη άσκηση εφαρμόζουν οι δύτες καθώς συμβάλλει στην καλή λειτουργία του αναπνευστικού συστήματος και ενδυνάμωση του διαφράγματος, ενώ παράλληλα βελτιώνει τη στάση του σώματος και ενισχύει την υγεία των εσωτερικών οργάνων.

Επίσης, όσοι κάνουν pilates και yoga γνωρίζουν ήδη πως αυτή η άσκηση εντάσσεται στο βασικό ασκησιολόγιο και μπορεί να εφαρμοστεί εκτός της αίθουσας του γυμναστηρίου σε όρθια, γονατιστή ή ξαπλωτή στάση. Ωστόσο, υπάρχει μία σύσταση: η άσκηση είναι καλό να γίνεται το πρωί όταν το στομάχι είναι άδειο.

Παρακολούθησε το ακόλουθο βίντεο για να μάθεις πως μπορείς να εκτελείς σωστά την άσκηση:

Αν θέλεις να εντάξεις τη συγκεκριμένη άσκηση στη ρουτίνα σου και να γυμνάσεις ακόμα και τους πιο εγκάρσιους κοιλιακούς σου, ξεκίνα με το να μένεις σε αυτή τη στάση για 15 δευτερόλεπτα μέχρι να φτάσεις τα 60 δευτερόλεπτα, παίρνοντας μικρές ανάσες κατά τη διάρκεια της άσκησης. Επανέλαβε τρεις με πέντε φορές.