Οι καλοκαιρινές διακοπές έρχονται μια φορά το χρόνο – και αν – και είναι ιερές. Για να σας βρουν, όμως, στην παραλία και όχι στα έρημα καλντερίμια να ψάχνετε ιατρεία και γιατρούς κοιλοπονώντας στις 2 τα ξημερώματα, οργανωθείτε σωστά και αφήστε χώρο στη βαλίτσα για ένα ολοκληρωμένο φαρμακείο διακοπών.

 Επίσης η ηλιοθεραπεία, η βουτιά στη θάλασσα ακόμα και οι ρακέτες στην παραλία μπορεί να κρύβουν παγίδες για την υγεία μας.

Το να ετοιμαστείτε για την παραλία δεν απαιτεί μόνο να φορέσετε μαγιό, να πάρετε μια πετσέτα, αντηλιακό και καφέ στο χέρι αλλά καλό θα είναι να έχετε μαζί σας ένα υποτυπώδες φαρμακείο παραλίας. Τι θα χρειαστείτε:

1. Ηλεκτρολύτες: Σε περίπτωση ηλίασης είναι ο νούμερο ένα τρόπος αντιμετώπισης

2 After Sun φαρμακευτική κρέμα : Για την αντιμετώπιση ηλιακών εγκαυμάτων. Μόλις δείτε να κοκκινίζει επικίνδυνα το δέρμα πρέπει να δράσετε άμεσα πριν εμφανιστούν φουσκάλες.

Αναζωογονητικό Ενυδατικό Νερό. Κατά την διάρκεια που βρίσκεστε στην παραλία καλό είναι ενυδατώνετε συχνά την επιδερμίδα σας.

AFTER SUN : Είναι απαραίτητο μετά την παραλία για την βαθιά ενυδάτωση του δέρματος και την αποφυγή εγκαυμάτων.

3. Oξυζενέ :Σε περίπτωση που κοπείτε πάνω σε μια πέτρα καλό θα είναι να περιποιηθείτε άμεσα την πληγή. Προσοχή με έχετε στον ήλιο το οινόπνευμα και το οξυζενέ.

4. Ενυδατικό εντομοαπωθητικό γαλάκτωμα : Για την αντιμετώπιση των κουνουπιών και διάφορα άλλα έντομα.

5. Ελαστικός επίδεσμος: Με τον ελαστικό επίδεσμο μπορείτε να δέσετε την πληγή σας ή αν είστε της ρακέτας καλό θα είναι να τον έχετε μαζί σας στο ενδεχόμενο να στραμπουλίξετε το πόδι σας.

7. Αιμοστατικό βαμβάκι: Για να αντιμετωπίσουμε κάποια ρινορραγία.

8. Αντισηπτικό τζελ ή μαντηλάκια για την καλύτερη υγιεινή μας

9. Ψαλιδάκι : Σε περίπτωση που χρειάζεται να κόψετε μια γάζα για να καλύψετε την πληγή σας.