Η Christy Terligton ήταν η μία από τη χρυσή τριάδα του modelling των αρχών της δεκαετίας του ’90 μαζί με τη Naomi Campbell και τη Linda Evangelista. Έχοντας αποσυρθεί εδώ και χρόνια από το χώρο του modelling η Terlington έγινε μία από τις πρώτες διάσημες εκπροσώπους της γιόγκα και έχει αναπτύξει σπουδαίο φιλανθρωπικό έργο μέσα από τη μη κερδοσκοπική οργάνωση που έχει ιδρύσει με την επωνυμία “Every Mother Counts”, που έχει ως στόχο να εξασφαλίσει ασφαλείς συνθήκες τοκετού και γέννας για όλες τις γυναίκες του κόσμου. Έτσι, δεν είναι τυχαίο που το περιοδικό Times συμπεριέλαβε την Terlington στους 100 ανθρώπους με τη μεγαλύτερη επιρροή για το 2014.

Christy Turlington-Naomi Campbell-Linda Evangelista στις αρχές της δεκαετίας του '90

Christy Turlington-Naomi Campbell-Linda Evangelista στις αρχές της δεκαετίας του ’90

To πρώην top model εδώ και 5 χρόνια αποφάσισε να εμπλουτίσει το πρόγραμμα εκγύμνασης της με τρέξιμο, μια απόφαση που την οδήγησε στη μαραθωνοδρομία. Έχοντας πλέον στο ενεργητικό της τη συμμετοχή σε 4 μαραθώνιους, με πιο πρόσφατο αυτόν του Λονδίνου που πραγματοποιήθηκε στις 26 Απριλίου 2015, η Terlington είχε εξομολογηθεί στη Vogue μερικές από τις δικές της συμβουλές ευεξίας που εκτός από ωφέλιμες μπορούν να δώσουν έμπνευση σε όλους, ειδικά σε όσους δεν έχουν βάλει ακόμα τη γυμναστική στη ζωή τους.

Η Chisty Turlington περήφανη για τον τερματισμό της στο μαραθώνιο του Λονδίνου

Η Chisty Turlington περήφανη για τον τερματισμό της στο μαραθώνιο του Λονδίνου

Ιδού λοιπόν μερικά από τα fitness tips της Christy Terlington:

Μην υποτιμάτε τη φυσική σας κατάσταση

”Συνήθως λέω στους ανθρώπους που τρέχουν τακτικά αλλά μόνο στο διάδρομο του γυμναστηρίου ή του σπιτιού πως είναι ήδη σε πολύ καλύτερη φυσική κατάσταση από αυτή που είχα εγώ όταν ξεκίνησα να τρέχω σε μαραθώνιους. Αν τρέχεις συχνά τότε είσαι ήδη στην πόρτα και δεν το έχεις συνειδητοποιήσει”.

Ακούστε το σώμα σας

”Ξέρω πολύ καλά τι είναι καλό και τι μπορεί να αντέξει το σώμα μου οπότε δεν το σπρώχνω να ξεπεράσει κάποιο όριο”

Εκμεταλλευτείτε την τεχνολογία για την προπόνηση σας

Μια εφαρμογή στο κινητό ή ένα smart watch. Η Christy Turlington είναι φαν των Apple Watches που χρησιμοποιεί στις προπονήσεις της.

Η Chirsty Turlington συμβουλεύεται το Apple watch της για την πορεία της προπόνησης της

Η Chirsty Turlington συμβουλεύεται το Apple watch της για την πορεία της προπόνησης της

Κάντε αλλαγές στη ρουτίνα της γυμναστικής σας

Η Christy Turlington μπορεί να συνεχίζει να κάνει γιόγκα αλλά αυτό δε σημαίνει πως ακολουθεί το ίδιο ασκησιολόγιο κάθε φορά. Επίσης, εκτός από γιόγκα κάνει και ασκήσεις στρατιωτικής εκπαίδευσης γιατί πάνω από όλα λατρεύει το στοιχείο της έκπληξης!

Πείστε το μυαλό σας

”Από την εμπειρία που απέκτησα στη γιόγκα, γνωρίζω πως αν το μυαλό δεν είναι ευέλικτο να προσπαθήσει τότε το σώμα δεν θα ακολουθήσει. Η γυμναστική είναι πάνω από όλα θέμα προσωπικής στάσης”.

Η Christy Turlington σε προχωρημένη θέση της γιόγκα

Η Christy Turlington σε προχωρημένη θέση της γιόγκα

Μία διαδρομή συνήθως αρκεί για να γίνει η αρχή

H Christy Turtlington όταν ολοκλήρωσε το μαραθώνιο στο Λονδίνο δήλωσε πως ”ήθελε να ζήσει αυτή την εμπειρία ξανά” κι έτσι δήλωσε συμμετοχή για τον επόμενο που θα λάβει χώρα τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Ο σκοπός είναι να συγκρατήσετε το συναίσθημα και να πείτε στον εαυτό σας ”μπορώ να το κάνω ξανά”.

Μπορείτε να το κάνετε!

”Για όποιον σας έχει πει πως δεν μπορείτε να το κάνετε, όποια κι αν είναι η φυσική σας κατάσταση, φυσικά και μπορείτε. Αν έχετε παρακολουθήσει ή συμμετάσχει σε μαραθώνιο τότε θα έχετε ήδη διαπιστώσει πως θα δείτε πολλούς διαφορετικούς ανθρώπους να τρέχουν. Πολλοί από αυτούς μόλις ξεκίνησαν το τρέξιμο ή το κάνουν επειδή είναι το πάθος τους. Σημασία έχει πως το κίνητρο παραμένει η υγεία και η ευεξία”.

Α, για την ιστορία η Christy Turlington είναι 46 ετών 😉