Μπορεί να κάνουμε αστεία για τη δουλειά που τρώει τον αφέντη – όταν οι ώρες και οι υποχρεώσεις είναι πολλές- αλλά αυτό μπορεί να συμβεί στην πραγματικότητα.

Το άγχος, η στεναχώρια, η υπερκόπωση και οι υπερβολικές ώρες εργασίας είναι στοιχεία που μπορούν να συνθέσουν ένα τοξικό περιβάλλον και να μας οδηγήσουν στο κρεβάτι του πόνου.

Πριν μας πιάσει πανικός σου γράφω κάποιες συμβουλές που μπορούν να σε βοηθήσουν και να σε προστατεύσουν για να έχεις γερή καρδιά και να είσαι υγιής…

Μην αφήνεις τη δουλειά να σε σκοτώσει, δεν αξίζει!

gt

1.Πάρε την υγεία σου στα σοβαρά και δώσε την προσοχή που δίνεις στη δουλειά

Μην περιμένεις να γίνεις μεσήλικας για να καταλάβεις οτι δεν θα ζήσεις αιωνίως. Υιοθέτησε ένα υγιές life style από νωρίς και περιποιήσου το σώμα και το πνεύμα σου. Να τρως σωστά και να κοιμάσαι. Να ξεκουράζεσαι και να σέβεσαι- να δίνεις σημασία στα σημάδια που δείχνουν πως κάτι δεν πάει καλά. Να πηγαίνεις στο γιατρό. Να μην αγχώνεσαι υπερβολικά. Να περπατάς και να αφήνεις τη δουλειά εκεί όπου πρέπει… Πιο πίσω από την υγεία και την ευεξία σου!

2. Κάνε τον ύπνο τη νούμερο 1 προτεραιότητά σου

Είναι το πιο ισχυρό όπλο. Η καλύτερη ασπίδα που ξεκουράζει τον οργανισμό και φρεσκάρει το μυαλό. Σε ανανεώνει, σε προγραμματίζει από την αρχή και γίνεται σημαντική και πολύτιμη «τροφή»! Κοιμήσου –ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ- επτά με οκτώ ώρες την ημέρα!

3. Όταν φεύγεις από τη δουλειά…ΦΥΓΕ από τη δουλειά

Μην την παίρνεις, μη την κουβαλάς μαζί σου. Ξεκουράσου, ξέχασέ τα όλα και κάνε αυτό που επιθυμείς για να ηρεμήσεις και να αφεθείς στην χαρά της ανεμελιάς. Τα προβλήματα εκεί θα είναι και θα σε περιμένουν. Πάρε βαθιά ανάσα και προστάτευσε το μυαλό και την καρδιά σου. Η δουλειά σε βοηθάει για να ζήσεις αλλά μη σε πεθάνει πριν την ώρα σου.

4. Κάθε μιάμιση ώρα κάνε ένα διάλειμμα

Περπάτησε για πέντε λεπτά. Σήκω για να ξεμουδιάσεις ή κάθισε για να πάρεις μία ανάσα και να πιεις ένα χυμό, να μιλήσεις με κάποιον, να δεις κάτι που θα σε κάνει να χαμογελάσεις και να νιώσεις καλά. Πάρε ενέργεια για να συνεχίσεις μέχρι να τελειώσει η βάρδιά σου!

5. Κάθε τρεις ώρες φάει κάτι

Ένα γλυκό, ένα αλμυρό σνακ, κάτι που θα σε «φορτίσει». Κάτι που θα σε κάνει να πάρεις δύναμη και να αντιμετωπίσεις την κόπωση και την κούραση της στιγμής. Η τροφή είναι υγεία, είναι καύσιμο, είναι απαραίτητη για να τη βγάλεις καθαρή!

Και θυμήσου την κλισέ αλλά τόσο αληθινή έκφραση: Δουλεύεις για να ζεις, δεν ζεις για να δουλεύεις ….ΖΗΣΕ λοιπόν!