Φοβάσαι τις κατσαρίδες ή τον αρκετό κόσμο μέσα στα καταστήματα; Ε λοιπόν έχω να σου πω ότι είσαι τυχερή!Ναι, μάλιστα είσαι τυχερή!Γιατί υπάρχουν άνθρωποι που έχουν τις πιο θεότρελες φοβίες που πραγματικά δεν μπορούσες να φανταστείς. Δεν με πιστεύεις; Δες παρακάτω:

Κουμποφοβία

Σε αυτή τη φοβία ο ασθενής δεν μπορεί ούτε να αγγίξει το κουμπί που έχει πάνω του οπότε και επιλέγει ρούχα τα οποία δεν έχουν κουμπιά κάνοντας έτσι τη ζωή του πιο δύσκολη μέχρι να βρει το κατάλληλο ρούχου.

Δειπνοφοβία

Και όμως υπάρχουν άνθρωποι που φοβούνται ότι πρέπει να συζητήσουν κατά την ώρα του φαγητού.

Η έλλειψη του κινητού

Σίγουρα είναι κάτι που έχει συμβεί και σε σένα, να φοβάσαι ότι θα σου κλέψουν το κινητό ή ότι το έχεις ξεχάσει. Μάλιστα πολλοί είναι και αυτοί που πιστεύουν ότι θα το ξεχάσουν και στην ιδέα και μόνο φοβούνται. Η συγκεκριμένη φοβία επηρεάζει το 53% του πληθυσμού της Γης.

Ουρανοφοβία

Έχεις ακούσει το “μου ήρθε ο ουρανός σφοντύλι;” Μάλλον κάτι τέτοιο φοβούνται οι ασθενείς της συγκεκριμένης φοβίας καθώς δεν μπορούν ούτε να τον αντικρίσουν.
Πεθεροφοβία

Αν ο σύντροφος σου γκρινιάζει συνέχεια για τη πεθερά του τότε να ξέρεις μπορεί να πάσχει από πεθεροφοβία.

Ο φόβος του αριθμού 13

Μέχρι και ο Χίτλερ φοβόταν τον αριθμό 13. Ας μη ξεχνάμε ότι πολλοί είναι αυτοί που τρομάζουν στην ιδέα και μόνο ότι είναι Τρίτη και 13 ή Παρασκευή και 13. Επίσης πολλοί είναι αυτοί που δεν θέλουν να αγοράσουν ένα συγκεκριμένο σπίτι επειδή είναι στο νούμερο 13.

Χοροφοβία

Και όμως!Δεν είναι λίγοι αυτοί που φοβούνται τον χορό αλλά και τις αίθουσες όπου πραγματοποιούνται δεξιώσεις. Φυσικά αποφεύγουν και τα κέντρα διασκέδασης.

Εργοφοβία

Όχι δεν είναι λόγο τεμπελιάς που κάποιος φοβάται να δουλέψει. Απλώς αισθάνεται ότι θα αποτύχει και γι αυτό δεν προσπαθεί.

Φαγοφοβία

Ο φόβος του να φας ή να καταπιείς. Ένας ήπια φαγοφοβικός θα προτιμήσει τροφές σε υγρή μορφή αλλά και γενικά πολλά υγρά. Όπως και να έχει, η συγκεκριμένη φοβία προκαλεί μεγάλη απώλεια βάρους.

Τελικά φοβάσαι ακόμα τα ύψη;