Μπορεί να φαντάζει αδύνατο ή περίεργο ή και κάπως «βέβηλο» το να λες πως μπορείς να μείνεις ξύπνιος χωρίς την «χρήση» καφεΐνης.

Αν είσαι εθισμένη σε αυτή  την υπέροχη ουσία που σε ξυπνάει αλλά μπορεί να σου δημιουργήσει και διαταραχές ή πονοκεφάλους κατά τη διάρκεια της ημέρας μπορεί να διαφωνήσεις… φωναχτά!

Όμως αξίζει να ρίξεις μία ματιά σε διάφορους τρόπους που έχουν την ικανότητα να σε κρατήσουν ξύπνια και να σε τονώσουν φυσικά και πολύ… υγιεινά!

Και δεν αναφέρομαι στο μαύρο τσάι, τη σοκολάτα, τα τυποποιημένα προϊόντα που είναι γεμάτα με ζάχαρη. Αυτά χαρίζουν τόνωση και ευεξία της στιγμής και όχι με μεγάλη διάρκεια!

Η λίστα είναι μικρή και ευεργετική…

1. Παρακολούθησε video με μικρές – χαριτωμένες και υπέροχες γατούλες

KAT

Λένε πως το να βλέπεις viral videos με πρωταγωνιστές χαριτωμένα ζωάκια μπορεί να αποδειχθεί σωτήριο και να σε κρατήσει σε μία καλή ένταση που θα σε γεμίσει με ενέργεια!

Γιατί; Διότι τα video σου προκαλούν χαρά και ικανοποίηση. Σε κάνουν να χαμογελάς και να αισθάνεσαι ωραία. Σε βάζουν σε διαδικασία να παρατηρείς λεπτομέρειες ενώ μιεώνουν και τα επίπεδα κορτιζόλης με αποτέλεσμα να παραμένεις στην πρίζα ! Θαύμα!

2. Ενυδάτωση

Η αφυδάτωση μπορεί να προκαλέσει κόπωση, σύγχυση και ταχυπαλμίες. Αυτό επηρεάζει την παραγωγικότητα και τη διάθεσή σου. Το νερό  είναι ένα σημαντικό συστατικό που τονώνει την κυκλοφορία του αίματος και βοηθάει στην οξυγόνωση του εγκεφάλου!

3. Άκουσε μουσική

MOUSIKI

Το να ακούς μουσική, το να χορεύεις,  κάνοντας ένα μικρό διάλλειμα απελευθερώνει ενδορφίνες  και σε κάνει να λειτουργείς καλύτερα και πιο..δυναμικά!

4. Πρόσθεσε φως

FOS

Έρευνες αποκαλύπτουν πως το να αφήνεις το φως του ήλιου και της μέρας να γεμίζει την ζωή και το δωμάτιό σου ή τον χώρο εργασίας είναι το καλύτερο και το πιο αποτελεσματικό φάρμακο για να είσαι διαρκώς σε καλή διάθεση και γεμάτη με αστείρευτη ενέργεια!