Είναι η εποχή που οι αλλεργίες μας βασανίζουν καθημερινώς με τρόπο που η ζωή μας μετατρέπεται σε ανάλαφρη αλλά ενοχλητική δοκιμασία αντοχής!

Κάτι τα όμορφα λουλούδια, λίγο ο ζεστός καιρός με τις πολλές εναλλαγές και τις περίεργες διαθέσεις έρχεται η στιγμή που χρειάζεσαι κάτι φυσικό και ασφαλές για να αντιμετωπίσεις τα συμπτώματα που σε ταλαιπωρούν και σου χαλάνε τη διάθεση.

Πριν πέσεις με τα μούτρα στα φάρμακα δοκίμασε κάτι από τα παρακάτω. Είναι φυσικοί τρόποι που θα διώξουν τα συμπτώματα και θα σου δώσουν μία βαθιά ανάσα ανακούφισης.

neti_pot

Γέμισε τη μύτη σου με αλατόνερο. Χρειάζεσαι απλώς ένα σκεύος (Neti Pot)

Οι αλλεργίες μπορεί να σε κάνουν να αισθάνεσαι οτι η μύτη σου είναι μονίμως μπουκωμένη. Γεμίζεις το σκεύος με αλατούχο διάλυμα και ξεπλένεις τα ιγμόρειά σου. Μπορεί να σου φανεί περίεργο στην αρχή αλλά το να χύσεις νερό στη μύτη σου, κάνει θαύματα !

9c708783-9979-4657-ae3b-16f40212040e

Πάρε προβιοτικά
H σωστή λειτουργία του πεπτικού συστήματος θα σε κάνει λιγότερο ευάλωτη σε αλλεργιογόνα και θα ενισχύσει το ανοσοποιητικό σου σύστημα. Λαμβάνοντας ένα προβιοτικό συμπλήρωμα ενισχύεις την  χλωρίδα του εντέρου και είναι  πιο εύκολο να καταπολεμήσεις τα συμπτώματα της αλλεργίας.

_

Πιες Μηλόξιδο

Καθαρίζει το λεμφικό σύστημα και μειώνει την παραγωγή βλέννας , κάτι που μπορεί να μειώσει δραστικά τα συμπτώματα της αλλεργίας . Μία κουταλιά της σούπας μηλόξιδο (μόνο του ή διαλυμένο σε νερό ή σε νερό με λεμόνι ) το πρωί μπορεί να σε απαλλάξει από τα βάσανα.

NettleTea

Πιες τσάι τσουκνίδας

Ένα φλυτζάνι την ημέρα τις αλλεργίες κάνει πέρα. Επίσης βοηθάει και στο αδυνάτισμα (για να μην ξεχνιόμαστε)

Τα παραπάνω σε συνδυασμό με μια υγιεινή διατροφή, επαρκή ύπνο, άσκηση και ενυδάτωση-πολλά υγρά- μπορούν να σε βοηθήσουν για να βρεις τη φυσική ανακούφιση και να διώξεις τα συμπτώματα των εποχιακών αλλεργιών.