Καλός ο χειμώνας για χουχούλιασμα αλλά τι γίνεται με το δέρμα;

Το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε όλοι (άντρες και γυναίκες) είναι η ακμή, η οποία τον χειμώνα χειροτερεύει. Και η κυρία Ellen Marmur, δερματολόγος με διδακτορικό στο πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης μας εξηγεί γιατί συμβαίνει αυτό.

«Είναι κοινό όλες οι περιοχές τους σώματος αν αντιμετωπίζουν προβλήματα με τις αλλαγές του καιρού. Ειδικά ο χειμώνας. Ο κρύος αέρας και η ατμόσφαιρα μειώνουν το επίπεδο της υγρασίας στο δέρμα και τα λιπίδια που είναι απαραίτητα για την ενυδάτωση εξαφανίζονται ή μειώνονται σημαντικά. Έτσι τα βακτήρια έχουν την δυνατότητα να δράσουν και έτσι δημιουργούνται τα σπυράκια», σχολίασε η Marmur.

Μην απελπίζεστε όμως γιατί η λύση υπάρχει! «Το νούμερο ένα που μπορεί να κάνει κάποιος είναι να χρησιμοποιήσει ενυδατικές κρέμες. Επίσης ένα ελαφρύ καθαριστικό μπορεί να βοηθήσει σημαντικά».

Ένας σημαντικός παράγοντας που κάνει το πρόβλημα μεγαλύτερο είναι και τα καυτά ντους. Έτσι τα λιπίδια χάνονται από το πρόσωπο, οπότε το καλύτερο είναι να περιορίσουμε τα ντους σε πέντε λεπτά το περισσότερο.

Το καλύτερο είναι να χρησιμοποιούμε προϊόντα με ουδέτερο PH ενώ αν δούμε πως το πρόβλημα επιμένει θα πρέπει να συμβουλευτούμε έναν δερματολόγο.