Χτυπάει το κινητό κι εκείνη τη στιγμή χρειάζεται οπωσδήποτε να έχεις τα χέρια σου ελεύθερα για να κάνεις κάποια εργασία, έτσι απαντάς στην κλήση και στερεώνεις το κινητό ανάμεσα στο αυτί και στον ώμο σου. Το αποτέλεσμα; Ο λαιμός σου τεντώνεται σε άβολη θέση κι έτσι μετά από λίγο νιώθεις πονοκέφαλο. Ναι, η λύση εδώ είναι απλή, μάθε επιτέλους να χρησιμοποιείς το hands free.

Τι άλλο μπορεί να σου προκαλεί πονοκέφαλο;

Η καρέκλα του γραφείου

Μια καρέκλα που δεν υποστηρίζει επαρκώς την σπονδυλική σου στήλη με αποτέλεσμα να αισθάνεσαι ένταση στη μέση και στο κεφάλι. Καταρχάς, φρόντισε η καρέκλα να είναι κατάλληλη για το ύψος σου (οι περισσότερες καρέκλες είναι κατασκευασμένες για ανθρώπους με μέσο ύψος 1,65 εκατ.) και δεύτερον, συμβουλεύσου έναν ορθοπεδικό για το ποιος τύπος εργονομικής καρέκλας είναι κατάλληλος για εσένα.

Όταν έχεις συνηθίσει στην υπερκατανάλωση καφέ

Η ενδεδειγμένη ποσότητα καφέ που πρέπει να καταναλώνουμε ημερησίως είναι έως 3 κούπες. Όταν όμως πίνεις περισσότερους καφέδες και για κάποιο λόγο μια μέρα δεν πιεις όσους καφέδες έχεις συνηθίσει, η άμεση επίπτωση είναι να νιώσεις πονοκέφαλο. Η λύση είναι να μειώσεις σταδιακά την ποσότητα καφέ που καταναλώνεις, βάζε λιγότερη ποσότητα στην κούπα για παράδειγμα, έτσι ώστε να κατορθώσεις κάποια στιγμή να πίνεις μέχρι 3 φλιτζάνια την ημέρα ή να δοκιμάσεις καφέ ντεκαφεϊνέ κάθε φορά που νιώθεις την ανάγκη για καφεΐνη να χτυπά κόκκινο!

Η οθόνη του ηλεκτρονικού υπολογιστή

Καταρχάς βεβαιώσου πως η οθόνη του υπολογιστή σου έχει ειδικό προστατευτικό φίλτρο και σε κάθε περίπτωση τράβα το βλέμμα σου μακριά από την οθόνη , όσο πιο συχνά γίνεται, και επικεντρώσου σε ένα αντικείμενο που να βρίσκεται τουλάχιστον 6 μέτρα μακριά για να αποφύγεις την εκδήλωση πονοκεφάλου.

Ξυπνάς αρκετά πιο αργά τα Σαββατοκύριακα

Ανήκεις στην κατηγορία των ανθρώπων που ξυπνούν αρκετές ώρες αργότερα από την ώρα που ξυπνούν τις καθημερινές. Λυπάμαι, που θα μεταφέρω άσχημα νέα αλλά αυτή η συνήθεια μπορεί να απορυθμίσει το βιολογικό ρολόι και κατά συνέπεια τη χημεία του εγκεφάλου που τελικά να περνάς όλο το Σαββατοκυριακό με ημικρανία. Προσπάθησε να ξυπνάς κοντά στη συνήθη ώρα και κατά τη διάρκεια του διημέρου, και κοιμήσου μισή ώρα το μεσημέρι που κάνει καλό και στην καρδιά!

Η γυναικεία τσάντα

Οι άντρες συχνά απορούν γιατί κουβαλάμε τόσα πράγματα μαζί μας κι έχουν δίκιο γιατί μπορεί να είμαστε προετοιμασμένες για κάθε επείγουσα κατάσταση από επίθεση κουνουπιών μέχρι νέο makeup look, αλλά η αλήθεια είναι πως αν ελαφρύνουμε λίγο την τσάντα μας δεν θα υπάρχει λόγος να κουβαλάμε συνέχεια αναλγητικά μαζί μας. Σε κάθε περίπτωση η τσάντα δεν πρέπει να ξεπερνά τα δέκα κιλά σε βάρος διότι πιέζεται ο αυχένας και η ωμοπλάτη κι όλη η ένταση μεταφέρεται στο κεφάλι.

Τελικά, δεν χρειάζεται τίποτα περισσότερο από μερικές αλλαγές στις καθημερινές μας συνήθειες για να πούμε αντίο στον πονοκέφαλο. Αν ωστόσο δεν υπάρχει βελτίωση και νιώθεις συχνά πονοκέφαλο τότε είναι καλό να συμβουλευτείς ένα γιατρό για να εντοπίσεις το ακριβές αίτιο.