Και το κοτοπουλάκι με λαχανικά τρως, και τη γυμναστική σου κάνεις και σε όλα τα κεράσματα στο γραφείο είπες “όχι, ευχαριστώ” (μα, πόσες γιορτές έχει το ελληνικό εορτολόγιο;) και όταν ήρθε “η στιγμή της αλήθειας” = ζύγισμα, η ζυγαριά έδειξε -200 γρ. Και την επόμενη φορά έδειξε -210 γρ. (άντε βρε, έχασες και 10 γραμμάρια παραπάνω). Και ξαφνικά, η απώλεια βάρους μοιάζει με τις 100 δόσεις της Εφορίας, δεν θα τελειώσουν ποτέ!

Αφού τα κάνεις όλα σωστά, τι μπορεί να φταίει και να κολλάει η ζυγαριά; Η αλήθεια είναι πως από κάποιους συγκεκριμένους λόγους που μπορεί να καθυστερούν την απώλεια βάρους, όπως δύσκολος μεταβολισμός ή απώλεια λίγων κιλών, υπάρχουν κάποιες μικρές λεπτομέρειες στη διαιτητική διαδικασία στις οποίες αξίζει να δώσεις βάση αν θέλεις να δει την αντίστροφή μέτρηση των κιλών να πηγαίνει με ιλιγγιώδη ταχύτητα:

Αισθάνεσαι πολύ άνετα στη γυμναστική που κάνεις

Τελειώνει η προπόνηση σου και δεν έχεις χύσει ούτε μια σταγόνα ιδρώτα και κατά τη διάρκεια των κοιλιακών χάζευες το μανικιούρ σου, αυτό σημαίνει πως το σώμα σου έφτασε σε ένα Α επίπεδο φυσικής κατάστασης και χρειάζεται νέες προκλήσεις για να κάνει πιο αποδοτικές καύσεις. Τι μπορεί να περιλαμβάνουν αυτές οι προκλήσεις; Πιο γρήγορο ρυθμό καρδιοαγγειακών ασκήσεων, πιο σύντομα διαλείμματα, κυκλική ροή ασκήσεων, περισσότερα και πιο δύσκολα σετ κοιλιακών, περισσότερα βάρη στις ασκήσεις με αλτήρες, μπάρα ή μηχανήματα.

Δοκίμασε κάτι νέο

Αν η γυμναστική σου αποτελείται περισσότερο από ασκήσεις μυικής ενδυνάμωσης παρά από αερόβια και το αντίστροφο, τότε ήρθε η στιγμή να προσθέσεις έναν νέο τύπο γυμναστικής στην προπόνηση σου από την κατηγορία που δεν προτιμούσες μέχρι σήμερα. Σε πολύ γενικές γραμμές, η αερόβια γυμναστική φέρνει τις άμεσες καύσεις, η μυική ενδυνάμωση στηρίζει μακροπρόθεσμα τη λειτουργία του μεταβολισμού και σε βοηθά να μην παίρνεις εύκολα βάρος όταν ξεφεύγεις, συνεπώς χρειάζεσαι ασκήσεις και από τις δύο κατηγορίες για να χάνεις σταθερά βάρος.

Μονοτονία στη δίαιτα

Αν τρως κάθε μέρα το ίδιο πρωινό και τα ίδια γεύματα επαναλαμβάνονται συχνά, αυτό σημαίνει πως ο μεταβολισμός βαρέθηκε και χρειάζεται ποικιλία για να ξυπνήσει και να πάρει μπρος ξανά. Συνεπώς, ξεκίνα να δοκιμάζεις νέα τρόφιμα και συνδυασμούς στη διατροφή σου και παρατήρησε ποια εβδομάδα έχασες περισσότερο βάρος μετά από αλλαγή στη διατροφή σου. Άρχισε να επαναλαμβάνεις πιο συχνά τα γεύματα της συγκεκριμένης εβδομάδας αλλά όχι με τρομερή συχνότητα και εμμονή για να μην φτάσεις να έχεις ξανά τις επιπτώσεις της μονότονης διατροφής.