Η αμερικανική έκδοση του Women’s Health υποδέχτηκε το 2016 με μια ανακοίνωση: από εδώ και πέρα δεν θα χρησιμοποιούνται στα εξώφυλλα του οι εκφράσεις “Bikini Body” (Σώμα για Μπικίνι) και “Drop two sizes” (Πως να πέσεις 2 μεγέθη). Η αρχισυντάκτρια του περιοδικού, Amy Keller, ανέφερε σε σχετικό άρθρο της πως η αλλαγή προήλθε έπειτα από δημοσκόπηση που έγινε σε αναγνώστριες οι οποίες δήλωσαν πως οι δύο συγκεκριμένοι τίτλοι τις κούρασαν όπως και οι λέξεις “δίαιτα” και “συρρίκνωση”. Αντίθετα, οι αγαπημένες τους λέξεις είναι: Γράμμωση, Δύναμη και Σέξι, και η Keller δήλωσε πως χάρηκε γιατί αυτές οι λέξεις εκφράζουν απόλυτα αυτό που πρεσβεύει το Women’s Health.

Φυσικά, επικροτούμε την απόφαση του αμερικανικού Women’s Health και παράλληλα ευχόμαστε στο μέλλον να εκλείψουν και οι ακόλουθοι τίτλοι από εκδόσεις γυναικείων περιοδικών όπως:

“Πως να αποκτήσεις το σώμα που είχες πριν γεννήσεις”

Και ποιος είπε πως μια γυναίκα δεν θέλει περισσότερο το σώμα που πλέον της επέτρεψε να φέρει μια νέα ζωή στον κόσμο;

“Δεν θα μπορεί να πάρει τα χέρια του από πάνω σου”

Γιατί, κακά τα ψέματα, κατά βάθος, όλα γίνονται για να ρίξουμε έναν άντρα…

“Πως να φαίνεσαι πιο όμορφη γυμνή”

Δηλαδή εγώ βρίσκομαι με τον άλλον πάνω στη στιγμή του πάθους που εκσφενδονίζονται ρούχα στους τέσσερις τοίχους και ρουφιέμαι στην κοιλιά ψάχνοντας παράλληλα το σημείο με τον πιο κολακευτικό φωτισμό…

“Πες αντίο στην κυτταρίτιδα”

Της λέω “αντίο” κάθε Σεπτέμβρη, μετά το παίζουμε δύο ξένοι και μετά της λέω “καλώς όρισες” τον Ιούνιο.

“Οι αληθινές γυναίκες έχουν καμπύλες”

Υπάρχουν και γυναίκες με αδύνατο “καλούπι” και είναι το ίδιο αληθινές με τις γυναίκες με πλούσιες καμπύλες!