Το ξεκίνημα μιας νέας χρονιάς συνήθως μας γεμίζει με αισιοδοξία και ελπίδα για το μέλλον. Έτσι, είναι η κατάλληλη χρονική περίοδος για να φανούμε πιο τολμηροί από ό,τι συνήθως.

Με αφορμή τον ερχομό της νέας χρονιάς, παραθέτουμε μερικούς λόγους που θα σε πείσουν πως τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να πάρεις το ρίσκο που ονειρεύεσαι αλλά κάτι σε κρατάει και δεν το παίρνεις:

Δεν γίνεσαι πιο νέος 

Αν ρωτήσεις μεγάλους σε ηλικία ανθρώπους να σου δώσουν μια συμβουλή, οι 9 στους 10 θα σου πουν να απολαμβάνεις κάθε στιγμή της ζωής σου γιατί ο χρόνος περνά πολύ γρήγορα. Αν έχεις αυτό κατά νου θα βρεις το κίνητρο για να πάρεις το ρίσκο.

Δεν υπάρχει ποτέ η κατάλληλη στιγμή

Και άντε υπάρχει η κατάλληλη στιγμή, πότε θα είναι; Σε λίγους μήνες που δεν θα είσαι τόσο πιεσμένος με τη δουλειά; Κι αν οι μήνες περάσουν και η πίεση παραμείνει η ίδια τα σχέδια σου θα πάρουν νέα παράταση;

Δεν είναι ρίσκο αν είναι αυτό που σου χαρίζει ευτυχία

Θυμάσαι την ταινία “Τζούλι & Τζούλια” όπου η Τζούλια Πάουελ βάζει στόχο να μαγειρέψει και τις 524 συνταγές από το βιβλίο μαγειρικής της Τζούλι Τσάιλντ μέσα σε 365 μέρες και καταγράφει την εμπειρία της σε ένα foob blog που αργότερα γίνεται πολύ πετυχημένο; Μήπως θυμάσαι και τι δουλειά έκανε η Τζούλια; Εργαζόταν σε υπηρεσία στήριξης για τα θύματα της 11ης Σεπτεμβρίου και ερχόταν κάθε μέρα αντιμέτωπη με τον πόνο και τη θλίψη. Α, να αναφέρω πως η Τζούλια Πάουελ είναι υπαρκτό πρόσωπο και κατόρθωσε να κάνει αυτό που πραγματικά ήθελε στη ζωή της όταν επιστρέφοντας από το γραφείο μαγείρευε για να αποβάλλει το εργασιακό στρες.

γιατί να πάρεις ρίσκο

H Έιμι Άνταμς ως Τζούλια Πάουελ στο “Τζούλι & Τζούλια”

Δεν θα πετύχεις δίχως να προσπαθήσεις

Όσο κλισέ και αν σου φαίνεται είναι πέρα για πέρα αληθινό. Το ενδεχόμενο της αποτυχίας πάντα υπάρχει αλλά συνήθως απαιτούνται αρκετές αποτυχίες μέχρι να γίνει μια επιτυχία. Για παράδειγμα, λέγεται πως ο Τόμας Έντισον προσπάθησε 10.000 φορές μέχρι να κάνει έναν λαμπτήρα να φωτίσει.

Ποιο είναι το καλύτερο που μπορεί να συμβεί;

Συνήθως σε καταστάσεις που μας βγάζουν από τη ζώνη ασφάλειας μας σκεφτόμαστε ποιο είναι το χειρότερο που μπορεί να συμβεί, αλλά συχνά βοηθάει το ακριβώς αντίθετο: να οραματιστείς το καλύτερο που μπορεί να συμβεί και έτσι να βρεις την ώθηση και την αισιοδοξία για να πάρεις το ρίσκο!

γιατί να πάρεις ρίσκο