Ο χορός είναι μια δραστηριότητα δημιουργική, γεμάτη έκφραση και πλήθος συναισθημάτων που αποδίδονται με την κίνηση.
Ποια από εμάς δεν έχει ζηλέψει σε μια ταινία ή σε μια χορευτική παράσταση το κορμί και τις αέρινες κινήσεις των χορευτών;

Η διαιτολόγος- διατροφολόγος, Σταυρινή Σταύρου, επισημαίνει ότι όλοι μας μπορούμε να χορέψουμε!

Ανεξαρτήτως ηλικίας και φυσικής κατάστασης! Είναι ένα είδος άσκησης που γυμνάζει το σώμα μας ευχάριστα, τονώνει την ψυχολογία μας και ανεβάζει την αυτοπεποίθησή μας.

Σε συνδυασμό με μια καλή, ισορροπημένη διατροφή διατηρούμε ένα όμορφο σώμα με υγιές βάρος. Επιπλέον ο χορός κάνει καλό και στην υγεία μας αφού συμβάλλει στην μείωση καρδιαγγειακού κινδύνου και τη μείωση της αρτηριακής πίεσης, του άγχους , της κούρασης, ενώ προσφέρει θετική ενέργεια και ευεξία!

Με τον όρο ισορροπημένη διατροφή εννοούμε διατροφή που περιλαμβάνει τροφές απ’ όλες τις ομάδες τροφίμων. Καθημερινά πρέπει να καταναλώνουμε υδατάνθρακες κυρίως σύνθετους (π.χ. ζυμαρικά ολικής, ψωμί ολικής, δημητριακά πρωινού) για να έχουμε την απαραίτητη ενέργεια για να κάνουμε τις καθημερινές εργασίες μας, λαμβάνοντας υπόψη ότι αν γυμναζόμαστε, με οποιοδήποτε τρόπο, αυξάνεται η απαιτούμενη ενέργεια.

Επίσης, τα φρούτα και τα λαχανικά αποτελούν ιδανικό σνακ ανάμεσα στα γεύματά μας και είναι πλούσια σε φυτικές ίνες που συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του εντέρου. Οι ξηροί καρποί (οι ωμοί) αποτελούν ένα πολύ θρεπτικό σνακ.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας πρέπει να καταναλώνουμε άφθονο νερό! Συστήνεται η κατανάλωση 1,5- 2 λίτρων νερού ημερησίως. Μην το παραμελείτε! Σκεφτείτε ότι το σώμα μας αποτελείται σε ποσοστό 60-70% από νερό!

Let’s dance Girls!!!