…δεν το λέμε εμείς αλλά οι επιστήμονες.

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής και η συνεχόμενη μείωση του ελεύθερου χρόνου έχει επιφέρει δραματικές αλλαγές στη διάθεση και στην ψυχολογία μας. Οι περισσότεροι φαντάζονται ότι η άσκηση βελτιώνει τη ψυχολογία μόνο θεωρητικά.

Στην πραγματικότητα οι αλλαγές που έρχονται μέσα από τη κίνηση είναι καθαρά βιοχημικές. Ως γνωστόν, η σεροτονίνη είναι η ορμόνη που ελέγχει τη διάθεση. Όταν τα επίπεδα της σεροτονίνης είναι υψηλά, η διάθεση σου είναι καλή. Όταν δεν κυλά αρκετή σεροτονίνη μέσα στον εγκέφαλο νοιώθεις κατάθλιψη. Έχει βρεθεί πειραματικά ότι η άσκηση αυξάνει τη παραγωγή της συγκεκριμένης ουσίας σημαντικά. Τα οφέλη είναι πολύ μεγαλύτερα από οποιαδήποτε φαρμακευτική, αντικαταθλιπτική αγωγή ή οποιοδήποτε άλλο συμπλήρωμα διατροφής. Και επειδή τα αποτελέσματα της άσκησης μπορούν να διαρκέσουν για ημέρες, η άσκηση μπορεί να είναι ένας απόλυτα φυσικός και ασφαλής τρόπος για να βελτιώσει κανείς τη διάθεση του ή να ανακουφιστεί από την κατάθλιψη αν τα πράγματα είναι πιο σοβαρά. Θα πρέπει επίσης να αναφέρουμε ότι η παράγωγη της ορμόνης γίνεται στο πεπτικό σύστημα και οι κακές διατροφικές συνήθειες, επίσης, επηρεάζουν σοβαρά τη παραγόμενη ποσότητα.

Personal training by Giannis Malisiovas

Το μεγάλο ψέμα…

Ακούω πολλούς ανθρώπους να χρησιμοποιούν την κακή οικονομική συγκυρία ως δικαιολογία για την αποχή από τις προπονήσεις. Δεν υπάρχει μεγαλύτερο ψέμα από αυτό.

Υπάρχουν πλέον πολλοί τρόποι να γυμναστείς και οργανωμένα από λίγα μόνο ευρώ την ημέρα έως και καθόλου χρήματα, κάνοντας μια βόλτα με ποδήλατο, ένα περίπατο σε άλσος ή πάρκο κοντά στο σπίτι σου.

Και όλα αυτά ενώ ακόμη και στη πιο φθηνή καφετέρια της Αθήνας, ο καφές που σερβίρεται στοιχίζει τουλάχιστον 2,5 ευρώ. Μήπως το πρόβλημα μας τελικά είναι οι προτεραιότητες και όχι το κόστος;