Έχεις σκεφτεί ποτέ να γυμναστείς εκτός των τεσσάρων τοίχων του γυμναστηρίου; Αν όχι, για σκέψου το καλύτερα. Στην Ελλάδα επικρατούν ιδανικές καιρικές συνθήκες για προπόνηση σε εξωτερικό χώρο τουλάχιστον 6 μήνες το χρόνο και σε μια πόλη όπως η Αθήνα μια παραλία απέχει το πολύ 45 λεπτά από την περιοχή που κατοικείς και όλο και κάποιο πάρκο ή γήπεδο θα βρεις στην πορεία.
Κάνοντας προπόνηση σε εξωτερικό χώρο μπορείς να γυμναστείς πολυδιάστατα, με πολλούς διαφορετικούς τρόπους και σε πολλά διαφορετικά μέρη μακριά από τη ρουτίνα του γυμναστηρίου. Κι αυτός ακριβώς, είναι ένας λόγος που αξίζει να το δοκιμάσεις. Αν νιώθεις πως οι επισκέψεις στο γυμναστήριο έχουν αρχίσει να σε κουράζουν και θέλεις να δοκιμάσεις κάτι διαφορετικό ή αν νιώθεις πεσμένος ψυχολογικά. Η επαφή με τη φύση επιδρά θετικά στην ψυχολογία των ανθρώπων ενώ η γυμναστική στην ύπαιθρο ανεβάζει τη διάθεση και την ενέργεια στα ύψη.

Και για να σου λυθούν όλες οι απορίες, παρακολούθησε το ακόλουθο βίντεο με πλάνα από προπονήσεις σε εξωτερικούς χώρους:

Μην ξεχνάς πως γυμναστική σε εξωτερικό χώρο μπορούν να κάνουν όλοι ανεξαρτήτως φυσικής κατάστασης. Ο personal trainer είναι εκείνος που θα διαμορφώσει το κατάλληλο πρόγραμμα για εσένα. Οπότε μην διστάζεις, πιάσε τον γυμναστή σου από το χέρι και βγείτε μια βόλτα στη φύση!