Μπορεί –κάθε τρεις και λίγο- να λέμε ότι έχουμε, θα υιοθετήσουμε, θα προσπαθήσουμε να αποκτήσουμε ένα life style υγείας και ευεξίας αλλά δεν το κάνουμε. Στην πραγματικότητα ξεκινάμε να τηρούμε κάποιους κανόνες αλλά στο τέλος εγκαταλείπουμε.Οπότε- πριν ξεκινήσουμε λίστες και κανόνες- πρέπει να βάλουμε στο μυαλό μας το εξής:

«Αν θέλουμε υγεία και μία καλύτερη ζωή το πρώτο που θα πρέπει να κάνουμε είναι να μάθουμε να έχουμε υπομονή, επιμονή και να μην εγκαταλείπουμε».

ty

Αφού το εμπεδώσουμε θα έρθει εκείνη η σπουδαία ώρα που θα κάνουμε κάποια βήματα προς τον καλύτερο και πιο υγιή εαυτό μας κάπως έτσι:

1.Να περπατάς…Να κάνεις  10,000 βήματα την ημέρα

Άφησε το ασανσέρ και χρησιμοποίησε τη σκάλα. Βγάλε το σκύλο βόλτα. Πάρκαρε μακριά και κάνε τη διαδρομή προς τη δουλειά με τα πόδια. Άφησε το αυτοκίνητο και κάνε εξώτερες δουλειές και υποχρεώσεις με αργό και σταθερό βήμα!

2. Εκπαίδευσε το σώμα σου με καλούς τρόπους υγείας

Εγκατέλειψε τα γλυκά, τα αναψυκτικά, κόψε το κάπνισμα, μην τρως τηγανητά και κάθε είδους λιπαρές τροφές. Όσο πιο πολύ αντέχεις, όσο μεγαλύτερη διάρκεια έχει η αποχή τόσο πιο αποτελεσματικά θα μάθει το σώμα και ο οργανισμός σου να μην τα ζητάει!

3. Να τρως πρωινό

Το έχουμε πει και το έχουμε γράψει τόσες φορές. Το πρωινό είναι το Α και το Ω για μια καλή υγεία. Τελεία και παύλα.

4. Να ιδρώνεις κάθε μέρα

Γυμναστική, περπάτημα, sex, δουλειές στο σπίτι. Βάλε στο πρόγραμμα μία άσκηση, έναν τρόπο να κινείσαι και να κάνεις το οργανισμό να ιδρώνει και να αποβάλλει τοξίνες, θερμίδες, λίπος και τα λοιπά!

5. Όταν ξεκινάς κάτι επίπονο να σκέφτεσαι σε βάθος χρόνου και όχι το σήμερα και το αύριο!

Η δίαιτα σε βοηθάει να χάσεις κιλά για ένα μήνα και κάτι. Η καλή διατροφή και οι σωστές επιλογές για υγεία και ευεξία δίνουν παντοτινό αποτέλεσμα. Μη βιάζεσαι, μην ανυπομονείς και μην τα θέλεις όλα εδώ και τώρα. Σου πήρε χρόνο να γίνεις έτσι όπως είσαι και θέλει χρόνο για να αλλάξεις και να γίνεις- για μεγάλο χρονικό διάστημα- αυτό που θέλεις και επιθυμείς με μανία! Περίμενε και κάνε σωστές επιλογές χωρίς βιασύνη.

diaita

Επίσης μικρά αλλά πολύ σημαντικά:

Να έχεις ενέργεια και να μην τεμπελιάζεις. Ζήσε, κάνε, μάθε!

Μία άσκηση δεν σου δίνει το αποτέλεσμα που θέλεις αλλά αν δεν γυμναστείς για μία ημέρα- λόγω έλλειψης χρόνου- δεν χάλασε ο κόσμος. Μην εγκαταλείπεις και μην αγχώνεσαι!

Να πίνεις πολύ νερό! …Αυτό

Και το πιο σπουδαίο αγάπησε τον εαυτό και την ζωή σου!

One Response