Δεν θέλουμε να υπονοήσουμε πως μυρίζεις άσχημα αλλά έχει τύχει ακόμα και στους πιο σχολαστικούς με την προσωπική υγιεινή να περνούν πολλές ώρες εκτός σπιτιού και στο τέλος της ημέρας να αναρωτιούνται “Εγώ μυρίζω έτσι;”. Την κατάσταση δυσχεραίνει η άνοδος του υδραργύρου αλλά και όπως έχει αποδειχθεί επιστημονικά η διατροφή επηρεάζει τη μυρωδιά του σώματος μας.

Ενόψει καλοκαιριού βάλε στο καθημερινό σου διαιτολόγιο τον ακόλουθο χυμό που τα συστατικά του καταπολεμούν τα βακτήρια και χαρίζουν καλύτερη μυρωδιά στο σώμα:

1 γογγύλι: Καταπολεμούν τα βακτήρια και γενικά θεωρούνται το αποσμητικό της φύσης! Γενικά, μπορείτε να τα καταναλώνετε μαγειρεμένα ή ωμά για να βελτιώσετε την οσμή του σώματος.

2 κούπες φρέσκο ανανά: Επιτίθεται στα βακτήρια και δίνει μια γλυκιά μυρωδιά στο σώμα και γενικά στα υγρά του σώματος (με λίγα λόγια σερβίρετε μερικές φετούλες ανανά στο πρωινό του αγαπημένου σας ;-))

Χυμός από 2 limes: Τα οξέα των κίτρων καθαρίζουν τα υγρά του σώματος όπως τον ιδρώτα.

1 χούφτα μέντα: Η μέντα δεν καταπολεμά μόνο τα βακτήρια που προκαλούν κακή αναπνοή αλλά και του σώματος.body-odor

Η συνέχεια είναι γνωστή: Τοποθετείτε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και πατάτε το κουμπάκι “On”. Αν χρειαστεί προσθέτετε λίγο νερό. Μπορείτε να κρατήσετε το μείγμα στο ψυγείο έως και 2 μέρες. Καταναλώνετε καθημερινά και σταδιακά θα παρατηρήσετε βελτίωση στη μυρωδιά του σώματος σας.