Η Simone Anderson είναι μια γυναίκα που εδώ κι ένα χρόνο έχει αφοσιωθεί στο στόχο της να αλλάξει το σώμα και τη ζωή της. Έτσι, μέσα σε ένα έτος κατόρθωσε να χάσει 85 κιλά με επέμβαση, δίαιτα και άσκηση.

H Anderson αποφάσισε να μοιραστεί την εμπειρία της από αυτή τη δύσκολη διαδικασία με τους χιλιάδες ακολούθους που απέκτησε στα social media. Περήφανη για το αποτέλεσμα αποφάσισε να κάνει post με μια διπλή φωτογραφία που φανέρωνε πως ήταν το σώμα της πριν από ένα χρόνο με το πως είναι το σώμα της σήμερα. Το post συνοδευόταν από τη δήλωση της ”Δεν μπορώ να ξεκινήσω να εξηγώ με λόγια πως αισθάνομαι γι’αυτό το επίτευγμα. Η περηφάνια δεν αρκεί για να περιγράψει αυτό που αισθάνομαι”.weight-loss-proud-body

Η ανταπόκριση της Anderson ήταν κυρίως θετική με πολλούς διαδικτυακούς φίλους της να σχολιάζουν πόσο σημαντικό είναι το επίτευγμα της και πόσο υγιής και δυνατή φαίνεται. Υπήρχαν ωστόσο μερικά σχόλια από ανθρώπους που δεν πίστεψαν πως επρόκειτο για το ίδιο άτομο και στις δύο φωτογραφίες. Σχόλια όπως το ακόλουθο:weight-loss-proud-body-1

Στο εν λόγω σχόλιο η συντάκτρια του σημειώνει πως οι άνθρωποι που χάνουν τόσα κιλά παρουσιάζουν χαλάρωση στο δέρμα και ραγάδες. Η Anderson αποφάσισε τότε να επανέλθει με ένα νέο post με τις δύο φωτογραφίες μόνο που πρόσθεσε και μια τρίτη με την ίδια να έχει κατεβάσει αρκετά το κολάν της έτσι ώστε να φανερώνεται η χαλάρωση στην περιοχή της κοιλιάς, και φυσικά το πρόσωπο της.weight-loss-proud-body-2

Μαζί με το post δήλωσε ”κάθε σχόλιο που με αποκαλούσε ψεύτρα με ενοχλούσε περισσότερο από όσο έπρεπε. Πέρασα πολλές ώρες κλαίγοντας, σκεπτόμενη αν θα έπρεπε να μοιραστώ την ιστορία μου online με άλλους ανθρώπους, να μοιραστώ την πρώτη μου φωτογραφία με το “πριν” και το “μετά” προκειμένου να μπορέσει ο κόσμος να δει πως αυτό ήταν ό,τι πιο δύσκολο έχω κάνει στη ζωή μου. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού μου, προσπάθησα να είμαι ειλικρινής για όλη αυτή την εμπειρία και να εξηγώ σε όσους με ακολουθούσαν ακριβώς τι συνέβαινε στο σώμα μου και πως ένιωθα, οπότε το να με αποκαλέσει κάποιος ψεύτικη, με πλήγωσε πολύ”.

Η Simone Anderson επίσης παραδέχτηκε πως της ήταν δύσκολο να δημοσιεύσει τη φωτογραφία με το χαλαρωμένο σώμα της αλλά το έκανε για να είναι βέβαιη πως ο κόσμος καταλάβαινε την ιστορία της, και να κλείσει μερικά στόματα, να προσθέσουμε εμείς.

Τα social media έχουν απίστευτη δύναμη που μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο για καλό όσο και για κακό σκοπό. Η Simone Anderson έλαβε τεράστια ενθάρρυνση και υποστήριξη από τους ακολούθους της αλλά ταυτόχρονα εκτέθηκε σε κακεντρεχή σχόλια. Παρόλα αυτά βρήκε το θάρρος να συνεχίσει να λέει την ιστορία της και να μην κρύβει ούτε τη λιγότερο ελκυστική πλευρά της μεγάλης απώλειας κιλών.

Το post της αποτελεί μια συμβολή στην αποστολή “αυτόαποδοχή” και σίγουρα μία αλήθεια μακριά από το photoshop. H Simone Anderson κατόρθωσε με την ειλικρίνεια της να δώσει κουράγιο σε πολύ κόσμο που παλεύει με την παχυσαρκία και να φανεί ακόμα πιο όμορφη.