Ακόμα και αν ακολουθείς πιστά το πρόγραμμα σου στο γυμναστήριο και επιλέγεις να τρως υγιεινές τροφές ο δείκτης της ζυγαριάς παραμένει κολλημένος και δεν πέφτει ούτε στο ελάχιστο. Ενώ είσαι πιστή σε αυτό που κάνεις είναι απογοητευτικό να μην χάνεις ούτε γραμμάριο. Έτσι δεν είναι. Για δες λοιπόν παρακάτω γιατί αυτοί είναι οι λόγοι που σου κλείνουν τον δρόμο της απώλειας βάρους.

1. Δεν πίνεις αρκετό νερό. Εκτός του ότι σε κρατά ενυδατωμένη σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους. Αν πιεις ένα ποτήρι πριν το γεύμα σου τότε αυτό θα σε φουσκώσει γρηγορότερα με αποτέλεσμα να φας λιγότερο. Επιπλέον, το να πίνεις νερό σε βοηθά να μείνεις μακριά από πειρασμούς όπως τα αναψυκτικά.

2. Δεν βγάζεις βόλτα το σκύλο σου. Ξέρω πόσο κουραστικό και ταυτόχρονα βαρετό είναι να βγάλεις βόλτα τον σκύλο σου τη στιγμή που μόλις έχεις γυρίσει από τη δουλειά σου αλλά ακόμα και ένα τέταρτο θα κάνει το σκύλο σου χαρούμενο και εσύ θα δεις διαφορά,μικρή μεν αλλά διαφορά. Αν από την άλλη θέλεις να δεις πιο άμεσα αποτελέσματα κάνε τη βόλτα μεγαλύτερη στα 30 λεπτά.

3.Τρως παραπάνω υγιεινά τρόφιμα από ότι χρειάζεσαι. Ξηροί καρποί, αβοκάντο, ζυμαρικά ολικής και μαύρη σοκολάτα. Όλα αυτά είναι υγιεινά μεν αλλά δεν έχουν 0 θερμίδες. Θα πρέπει να παρακολουθήσεις πόσο τρως από τα συγκεκριμένα. Μάθε τις μερίδες σου και οργάνωσε τες με τέτοιο τρόπο ώστε να μη τρως παραπάνω από όσο χρειάζεται.

4. Ασκείσαι με άδειο στομάχι. Αν ασκείσαι τακτικά χωρίς να τρως τίποτα θα πρέπει να επανεξετάσεις την κατάσταση.Σύμφωνα με μια νέα έρευνα οι θερμίδες που καίγονται προέρχονται από τους μυς και όχι το λίπος. Επιπλέον θα έχεις περισσότερη ενέργεια να πιέσεις τον εαυτό σου κατά τη διάρκεια της προπόνησης.

5. Αφήνεις έξω ολόκληρες ομάδες τροφίμων. Αποκλείοντας ολόκληρες ομάδες τροφίμων μπορεί να προκαλέσεις μεγάλη λαχτάρα για ένα φαγητό το οποίο έχεις καιρό να φας και στη συνέχεια αυτό να σε κάνει να φας περισσότερους υδατάνθρακες.

6. Δεν κοιμάσαι αρκετά. Ακόμα και ο ύπνος παίζει τον ρόλο του στο αδυνάτισμα. Με αυτό τον τρόπο ελέγχεις και την όρεξη σου και να ξέρεις πως οι ιδανικές ώρες που πρέπει να κοιμηθείς είναι περίπου οχτώ ώρες τη μέρα.

7. Τρως όρθια. Μπορεί να μασουλάς μέσα στο ψυγείο ή όρθια στον πάγκο για πιο γρήγορα. Κάτι τέτοιο μπορεί να οδηγήσει σε απρόσεκτη διατροφή. Είναι καλύτερα να είσαι καθιστή και με κλειστή τηλεόραση όταν τρως αν θέλεις να δεις διαφορά.

8. Φοράς φαρδιά ρούχα. Τα φαρδιά ρούχα είναι άνετα αλλά καλύπτουν το σώμα σου με τέτοιο τρόπο ώστε ξεχνάς πως μοιάζει κάτι το οποίο λειτουργεί εναντίον στο κίνητρο της φυσικής σου κατάστασης. Αντί για αυτό δοκίμασε πιο στενά ρούχα που μπορεί να σου δώσει μια αίσθηση της εικόνας του σώματος σου.