Η επιστήμη για ακόμη μια φορά έχει τις απαντήσεις…

ΟΚ, κανείς δεν θέλει να συζητάει για τις εντερικές του κινήσεις. Αλλά όπως λένε όλοι οι επιστήμονες είναι το Α και το Ω για την υγεία ενός ανθρώπου.

Έτσι, οι επιστήμονες αναζήτησαν πότε είναι η κατάλληλη ώρα της ημέρας για να επισκέπτεσαι το μέρος όπου πηγαίνει ακόμη και ο βασιλιάς μόνος του. Η απάντηση; «Για τον περισσότερο κόσμο η ιδανική ώρα είναι το πρωί», δήλωσε ο δόκτωρ Kenneth Koch, καθηγητής γαστρεντερολογίας στο Wake Forest.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός πως όσο κοιμάσαι, ο οργανισμός σου και το λεπτό έντερο επεξεργάζονται την τροφή που έφαγες και για τον λόγο αυτό περίπου 30 λεπτά μετά το ξύπνημα σε καλεί η… φύση!

Οι επιστήμονες επίσης διαπίστωσαν πως το έντερο λατρεύει τις συνήθειες. Έτσι αν μετά τον πρωινό καφέ αρχίζει να… δουλεύει, αυτό σημαίνει πως αν μια μέρα το παραλείψεις, ίσως δεν δουλέψει.

«Οι άνθρωποι που έχουν συνήθειες για αυτό το γεγονός δεν μπορούν να τις εγκαταλείψουν εύκολα, καθώς οι αλλαγές δεν αρέσουν στο έντερο», προσέθεσε ο Koch.

Φυσικά αυτό δεν σημαίνει πως αν δεν πηγαίνεις το πρωί αντιμετωπίζεις κάποιο πρόβλημα, ωστόσο οι επιστήμονες θεωρούν σωστό να έχεις τουλάχιστον μια επίσκεψη ημερησίως.

Το μάθαμε και αυτό…