Αν σου αρέσουν τα καυτερά φαγητά είσαι τυχερή. Αν όχι, σόρυ αλλά πρέπει να τα βάλεις στο διατροφολόγιο σου σε συνδυασμό με την δίαιτα θα έχεις απίθανα αποτελέσματα!
Υπάρχουν τέσσερις σημαντικοί λόγοι που πρέπει να ξεκινήσει από σήμερα κιόλας να βάλεις στην διατροφή σου πιπέρι. Πολύ πιπέρι για την ακρίβεια…
-Οι καυτερές σάλτσες έχουν λίγες θερμίδες
Είτε τις φτιάξεις εσύ, είτε τις αγοράσεις έτοιμες, οι καυτερές σάλτσες διαθέτουν λίγες θερμίδες. Ενδεικτικά δεν ξεπερνούν τις 6 θερμίδες σε κάθε κουταλιά. Εννοείται πως θα δώσουν και άλλες γεύσεις στα φαγητά σου!
-Ενεργοποιούν τον μεταβολισμό
Οι καυτερές σάλτσες είναι πλούσιες σε βιταμίνη C και καψαϊκίνη, ένα συστατικό που βρίσκεται στις πιπεριές και προκαλεί το κάψιμο. Η βιταμίνη C σε συνδυασμό με την καψαϊκίνη ενεργοποιούν τον μεταβολισμό στο… φουλ!
-Διαθέτουν αντιγηραντικές ιδιότητες
Μελέτη έδειξε πως οι άνθρωποι που καταναλώνουν πικάντικα φαγητά και κατά συνέπεια και καυτερές σάλτες ζούσαν περισσότερο σε σχέση με εκείνους που απέφευγαν τα καυτερά φαγητά.
-Σε κρατάει… χαρούμενη!
Όσο απίστευτο και αν σου φαίνεται, η καψαϊκίνη έχει την ιδιότητα να εκκρίνει ενδορφίνες, που αποτελούν το φυσικό παυσίπονο του οργανισμού. Έτσι ο οργανισμός όταν αρχίζει να νιώθει το κάψιμο εκκρίνει τις ενδορφίνες και εσύ χαμογελάς και ξεαγχώνεσαι!