Πόσες υπενθυμίσεις έχετε προγραμματίσει στο κινητό σας; Μπορείτε να φανταστείτε μια μέρα χωρίς εκκρεμότητες; Με τόσες υποχρεώσεις είναι θαύμα το να κατορθώσουμε να κοιμηθούμε επαρκώς, πόσο μάλλον να φάμε ισορροπημένα, να ασκηθούμε, να διασκεδάσουμε…

Επειδή η ρουτίνα υπάρχει για να μας εξυπηρετεί και όχι για να την εξυπηρετούμε, μάθετε ποιες είναι ιδανικές ώρες για να πραγματοποιήσετε τις καθημερινές σας συνήθειες και βιώστε την ωφέλιμη πλευρά του προγραμματισμού:

Η καλύτερη τιμή για να καταναλώσετε το πρωινό: Μέσα σε μία ώρα αφότου ξυπνήσατε. 4,5 ώρες μετά έρχεται η ώρα του γεύματος και περίπου 3 ώρες αργότερα το δείπνο. Ακόμα κι αν δεν μπορείτε να συγχρονιστείτε με αυτές τις διορίες, φροντίστε να τηρείτε ευλαβικά τον κανόνα για το πρωινό και να πέφτετε για ύπνο αφότου έχουν περάσει 3 ώρες από τη στιγμή του δείπνου.

Η καλύτερη στιγμή για ζυγιστείτε: Εννοείται το πρωί αλλά αν αυτό δεν είναι εφικτό, επιδιώξτε να ζυγίζεστε την ίδια ώρα και με την ίδια ζυγαριά κάθε φορά (και όταν αναφέρουμε “κάθε φορά”, δεν εννοούμε “κάθε μέρα”)

Η καλύτερη στιγμή για να κάνετε τα ψώνια στο σούπερ μάρκετ: Η ιδανική ώρα είναι στις 10 π.μ. γιατί θα αισθάνεστε χορτάτοι από το πρωινό γεύμα. Αν αυτό δεν είναι εφικτό, φροντίστε να μην επισκέπτεστε το σούπερ μάρκετ όταν πεινάτε και κατά συνέπεια τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα είναι χαμηλά γιατί τότε είναι που γίνονται οι αγορές των διατροφικών εγκλημάτων (βλ. σοκολάτες, πατατάκια, κράκερ, μπισκότα κτλ.)

Η καλύτερη στιγμή για να γυμναστείτε: Πρωί. Μια πρόσφατη έρευνα φανέρωσε πως μια ομάδα ατόμων που γυμναζόταν πριν το πρωινό και έκανε διατροφή πλούσια σε λιπαρά δεν πήρε βάρος μετά από έξι εβδομάδες προπόνησης ενώ εκείνοι που είχαν το ίδιο διαιτολόγιο και ασκούνταν μετά το πρωινό πήραν 3 κιλά ο καθένας κατά μέσο όρο. Γενικά, οι περισσότεροι υποστηρίζουν πως όντως η ιδανική ώρα για άσκηση είναι το πρωί αλλά στο That’s Life δανειζόμαστε μότο μεγάλης εταιρείας αθλητικών ειδών και δηλώνουμε: Just Do It, ό,τι ώρα και να’ναι!

Η καλύτερη στιγμή για να κλείσετε ραντεβού με το γιατρό: Μαντέψτε, και πάλι πρωί! Πρώτον, για να έχετε την πιθανότητα να είστε το πρώτο ραντεβού και επομένως να γλιτώσετε όλη την αναμονή αλλά και για να μην περάσετε αρκετές ώρες πείνας ή δίψας αν το απαιτεί η εξέταση.

Η καλύτερη στιγμή για να κάνετε παρασπονδία στη δίαιτα: Κι όμως υπάρχει κατάλληλη στιγμή για διατροφική ατασθαλία (το “ποτέ” είναι απλώς ανέφικτο) και είναι και πάλι πρωινή (μην πυροβολείτε τη συντάκτρια που παρεμπιπτόντως είναι πρωινός τύπος). Είτε πρόκειται για έξτρα δόση υδατανθράκων, είτε για αυξημένα λιπαρά αν η “αμαρτία” γίνει πρωινή ώρα (ιδανικά ως τις 10 π.μ.) υπάρχει περιθώριο να γίνουν καύσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας και έτσι να επηρεάσει λιγότερο το διαιτολόγιο σας και την ισορροπία του οργανισμού.