Δευτέρα, 3 Μαρτίου 2014, ώρα 8:30 μ.μ.: ’Αγαπητό ημερολόγιο, πίνω τη δεύτερη σόδα για να χωνέψω το ένα κιλό ταραμοσαλάτας που κατανάλωσα μαζί με μισή λαγάνα όταν με τρόμο συνειδητοποίησα πως μπήκε ημερολογιακά η άνοιξη και επειδή «από Μάρτη, καλοκαίρι…» σκέφτηκα πως πολύ σύντομα θα φορώ μαγιό και μια σκέψη (μαζί με το φούσκωμα) θα αναστατώσει τον ύπνο μου: Κ-Υ-Τ-Τ-Α-Ρ-Ι-Τ-Ι-Δ-Α!’’

Αυτή θα μπορούσε να είναι η καταγραφή ή η σκέψη πολλών γυναικών τις ερχόμενες μέρες. Αυτό το δερματικό φαινόμενο βεβαίως μας απασχολεί 365 μέρες του χρόνου αλλά το καλοκαίρι η μεγαλύτερη έκθεση του σώματος μέσα από τα ελαφριά ρούχα και τα μαγιό, μας ωθεί να αναλάβουμε δράση ενάντια στην κυτταρίτιδα.

Η κυτταρίτιδα προκαλεί στο δέρμα την όψη φλοιού του πορτοκαλιού και κυριότερη αιτία δημιουργίας της είναι η κακή κυκλοφορία του αίματος και της λέμφου και ορμονικοί παράγοντες, ενώ η κατάσταση εντείνεται όταν ο σύγχρονος τρόπος ζωής περιλαμβάνει κάπνισμα, κατανάλωση αναψυκτικών, αλκοόλ και γρήγορου φαγητού, μειωμένη πρόσληψη νερού αλλά και έλλειψη άσκησης.

Το μασάζ ενδείκνυται ως μέθοδος καταπολέμησης της κυτταρίτιδας καθώς τονώνει τη μικροκυκλοφορία και συμβάλλει στη βελτίωση της όψης της επιδερμίδας. Αν το μασάζ συνοδεύεται από απολέπιση που απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και τους ρύπους από την επιδερμίδα, επιτρέποντας σε προϊόντα περιποίησης να εισχωρούν καλύτερα, τότε προκύπτει μια πολύ αποτελεσματική μέθοδος ενάντια στην κυτταρίτιδα.

Ιδανικό προϊόν για αυτή την περίπτωση είναι το νέο απολεπιστικό σαπούνι για μασάζ με κόκκους Φυκιών & Καφεΐνη του ΚΟΡΡΕ.

Απολεπιστικό σαπούνι για μασάζ κατά της κυτταρίτιδας με κόκκους φυκιών & καφεΐνη (στα φαρμακεία)

Απολεπιστικό σαπούνι για μασάζ κατά της κυτταρίτιδας με κόκκους φυκιών & καφεΐνη (στα φαρμακεία)

Η σύνθεση του περιλαμβάνει καφεΐνη και θαλάσσια φύκια που είναι πλούσια σε ιχνοστοιχεία και έχουν αποτοξινωτική δράση. Το έλαιο από καρπούς Φοίνικα αυξάνει την ελαστικότητα, αφήνοντας την επιδερμίδα απαλή και ενυδατωμένη.

Αξίζει να σημειωθεί πως το ποσοστό φυσικού περιεχομένου του σαπουνιού φθάνει το 98%, ενώ δεν περιέχει αμφιλεγόμενες συνθετικές ουσίες, όπως paraben, mineral oil, σιλικόνη, SLES, PCM και phthalates.

Το συγκεκριμένο σαπούνι βασίζει τη δράση του στο συνδυασμό καφεΐνης –από τις πλέον δημοφιλείς λιποδιαλυτικές ουσίες–  με επιλεγμένα ενεργά θαλάσσια συστατικά (Πολυετείς έρευνες απέδειξαν ότι όταν στην προσβληθείσα περιοχή γίνεται απαλή εντριβή με προϊόντα που περιέχουν καφεΐνη, η υφή του δέρματος γίνεται πιο λεία). Τα καφέ φύκια [Fucus vesiculosus], πλούσια σε αμινοξέα τα οποία έχουν την ίδια δομή με αυτά του δέρματος, συμβάλλουν στη βελτίωση των επιπέδων ενυδάτωσης και στην αύξηση της ελαστικότητας της επιδερμίδας.

Το μείγμα καφεΐνης και εκχυλισμάτων από εξειδικευμένα καφέ φύκια επιταχύνει κατά συνέπεια τη διαδικασία της λιπόλυσης, την απολέπιση, αποτοξίνωση και ενυδάτωση της επιδερμίδας.

Καταπολεμήστε την κυτταρίτιδα ενώ παράλληλα περιποιηθείτε την επιδερμίδα σας με τον πλέον φυσικό τρόπο.