Όσα νομίζαμε τελικά τόσα χρόνια δεν ισχύουν…

«Από έρωτα δεν πέθανε κανείς» μας έλεγαν οι γονείς μας και οι παππούδες μας όταν χωρίζαμε για πρώτη φορά. Να τελικά όμως που από έρωτα… πεθαίνεις σύμφωνα με νέα έρευνα!

«Η καρδιά είναι υπεύθυνη για βασικές ορμόνες στον οργανισμό όπως η αδρεναλίνη, η επινεφρίνη και η κορτιζόλη. Κάνουν την καρδιά σου να χτυπά γρηγορότερα και να φτάνει το σώμα σε υπεράνθρωπες συνθήκες», δήλωσε ο dr. David Greuner, γιατρός στην Χειρουργική Μονάδα του NYC.

Tι συμβαίνει όμως όταν χωρίζουμε; Οι ίδιες ουσίες εκκρίνονται από την καρδιά και αυτό μας κάνει να νιώθουμε άσχημα. Μάλιστα ο οργανισμός τα εκκρίνει για να μειώσει το στρες: «Τόνοι από χημικά εκκρίνονται μέσα σε λίγο χρονικά διάστημα και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ανακοπή ή σε ανεπανόρθωτες βλάβες».

Τα συμπτώματα της broken heart syndrome όπως ονομάζεται, είναι η υψηλή πίεση, πόνοι στο στήθος, ταχυπαλμία ή και αρρυθμίες που μπορούν να οδηγήσουν ακόμη και στον θάνατο!

Τι συμβουλεύουν οι ειδικοί; Μετά από έναν επίπονο χωρισμό το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να ξεκινήσουμε κάποια αθλητική δραστηριότητα, όπως το τρέξιμο ή το γυμναστήριο.

Να τελικά που πεθαίνεις από έρωτα…