Η δύναμη της συγκέντρωσης είναι μία από τις πιο σπουδαίες λειτουργίες και ικανότητες του εγκεφάλου.

Αν δεν μπορείς να εστιάσεις, να συγκεντρωθείς, στον στόχο σου η ζωή σου γίνεται δύσκολη. Υπάρχουν επιπλοκές και νιώθεις ότι όλα είναι ανέφικτα και πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο.

Δεν είσαι σε θέση να ολοκληρώσεις εργασίες, υποχρεώσεις αλλά το πιο σημαντικό δε μπορείς να ζήσεις όπως θέλεις και να εκπληρώσεις όνειρα και επιθυμίες.

Στον εγκέφαλό μας υπάρχει ένας μηχανισμός -Reticular Activating System- ή εν συντομία «RAS».

Αυτό το μικρό και θαυματουργό «σύστημα»  σου επιτρέπει να φιλτράρεις και να αξιολογείς όλα όσα γίνονται και επηρεάζουν- φορτώνουν- το μυαλό σου με πληροφορίες.

Χωρίς αυτό ο εγκέφαλος θα γέμιζε, θα ζούσε στο κόκκινο της υπερφόρτωσης αφού τα δεδομένα είναι τόσα πολλά που θα μπορούσαν να σε «κάψουν» στη στιγμή.

Με λίγα λόγια αυτός είναι ο μηχανισμός που σου επιτρέπει να αναζητήσεις και να ανακαλύψεις το μεγάλο όνειρο και τον στόχο ζωής. Αυτόν που θα ακολουθήσεις και θα δώσεις τη μάχη σου για να τον πετύχεις.

Το μυαλό μπορεί να λειτουργήσει υπέρ σου αν του δώσεις την ευκαιρία. Αν εστιάσεις σε αυτά που σε ενοχλούν και θέλεις να τα διώξεις μακριά, θα τα ανακαλύψεις και θα τα αποβάλλεις.

Αν εστιάσεις σε αυτά που ζητάς για να νιώθεις χαρούμενη, υγιής και να μπορείς να χαμογελάς τότε η επιτυχία και η ολοκλήρωση είναι κοντά.

Όσο πιο πολύ επιμένεις στο να δίνεις αξία και μεγάλη σημασία στα θετικά και τα ωραία, σε αυτά που σε πλημμυρίζουν με χαρά, ευεξία και ενέργεια, τόσο πιο εύκολο είναι να βρεις το δρόμο σου. Κάπως έτσι το μυαλό σου θα καταφέρει να βάλει σε λειτουργία τον RAS και εσύ θα είσαι μία χαρούμενη και αισιόδοξη γυναίκα.

Γιατί; Διότι θα είσαι προσηλωμένη στα θετικά, στο μέλλον και σε όλα όσα θα βλέπεις ότι διορθώνονται στο σήμερα. Θα καταφέρεις να μείνεις μακριά από δυσάρεστες σκέψεις και άσχημα συναισθήματα. Θα ξορκίσεις το κακό και την αποτυχία.

Θα νιώθεις μία «τρελή» δύναμη να κατακλύζει το σώμα σου και θα σε γεμίζει με δύναμη.

Οι στόχοι, τα όνειρα, ο σκοπός, η πραγματικότητα και η πραγματοποίηση όλων όσων έχεις στην καρδιά και το μυαλό σου θα μετατραπούν σε κάτι εξαιρετικό και εφικτό.

Η ζωή σου θα γίνει δημιουργική! Εσύ θα γίνεις –με τον καιρό- αυτό που θέλεις, αυτό που ζητάς, αυτό που θα σε κάνει ευτυχισμένη!

Καλή επιτυχία!!!