Μπορεί να έχεις ακούσει αρκετές φορές ότι το καθημερινό λούσιμο δεν κάνει καλό στα μαλλιά σου, αλλά δυστυχώς το ίδιο ισχύει και για το σώμα σου. Και αυτό γιατί η επιδερμίδα σου καταστρέφεται.

Συγκεκριμένα, ο Dr. Casey Carlos ισχυρίζεται ότι το καθημερινό πλύσιμο του σώματος κάνει την επιδερμίδα πιο ξηρή και ευαίσθητη, ειδικά αν το νερό είναι καυτό. Μπορεί η βρωμιά να αφαιρείται, αλλά μαζί χάνεις και κάποια καλά βακτήρια που είναι ικανά να συγκρατήσουν την ελαστικότητα και την ανάπλαση του δέρματος.

Μάλιστα στην μελέτη του αναφέρει: «Οι νέοι γονείς το πρώτο πράγμα που μαθαίνουν είναι ότι δεν πρέπει να πλένουν τα μικρά μωρά και τα παιδιά τους καθημερινά. Υπάρχουν ορισμένα φυσικά βακτήρια στην επιδερμίδα που όσο περνάνε τα χρόνια την κάνουν πιο ανθεκτική σε δερματικές παθήσεις αλλά και αλλεργίες και δεν πρέπει να απομακρύνονται σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα».

Το ιδανικό λοιπόν για το δέρμα σου, είναι να κάνεις μπάνιο ανά δύο με τρεις μέρες. Επειδή προφανώς αυτό δεν είναι καθόλου εύκολο να γίνει (και σε καταλαβαίνω απόλυτα), μπορείς να καθαρίσεις το σώμα με μία βρεγμένη πετσέτα και σαπούνι για να αφαιρείς τα «κακά» βακτήρια.

Εν ολίγοις, απλυσιά αδέρφια!

tumblr_o1t4tn69uK1t358leo1_500