Μία νέα έρευνα έρχεται για να δώσει λύσεις και να μας βάλει μυαλό. Σε ποιους; Σε όλες εμάς που ξοδεύουμε τα λεφτά που δεν έχουμε για να αγοράσουμε τις θαυματουργές κρέμες που δίνουν την υπόσχεση να εξαφανίσουν τις ραγάδες.

Η εταιρία «23andMe»  έβγαλε το πόρισμα!  Τα  γονίδια ευθύνονται για τις ραγάδες που δημιουργούνται σε διάφορα σημεία του σώματός μας.

Οι ειδικοί ξεκίνησαν τις έρευνες και έβαλαν στο μικροσκόπιο το  DNA 33,930 ανθρώπων , από αυτούς  οι 4,967 ήταν γυναίκες  που απέκτησαν ραγάδες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και τι ανακάλυψαν;

Ανακάλυψαν οτι οι μεταλλάξεις σε τέσσερα συγκεκριμένα γονίδια (ELN, SRPX, HMCN1 και TMEM18) μπορεί να αυξήσουν το ποσοστό κινδύνου εμφάνισης ραγαδων μέχρι και 40%.

Την ίδια στιγμή το έντονο «τέντωμα» του δέρματος είναι μια απλή εξήγηση γιατί δημιουργούνται οι ραγάδες.

Σύμφωνα με την έρευνα κάποιοι άνθρωποι έχουν περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν ραγάδες από κάποιους άλλους.

Από  τους συμμετέχοντες μόνο το 25% των αντρών είχαν ραγάδες ενώ το αντίστοιχο πρόβλημα στις γυναίκες σημειώθηκε στο 55% του συνόλου.

Η γιατρός Joyce Tung υποστηρίζει πως είναι η πρώτη φορά που τα γονίδια σχετίζονται με την εμφάνιση ραγάδων και ευελπιστεί αυτό το εύρυμα να οδηγήσει σε πιο αποτελεσματικές μεθόδους αντιμετώπισης που θα στοχεύουν στην παραγωγή ελαστίνης.

Λύσεις για το πρόβλημα  των ραγάδων:

Κρέμα σώματος με τρετινοΐνη: Δεν βοηθά μόνο στην αντιμετώπιση της ακμής αλλά βοηθά και στη μείωση των πρόσφατων ραγάδων

Μικροδερμοαπόξεση: Η μέθοδος αυτή χρησιμοποιεί μικροκρυστάλλους για να απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα της επιδερμίδας και βοηθά στην ανάπλαση του δέρματος.

Laser: Πρόκειται για μια μέθοδο που είναι πιο αποτελεσματική για τις παλιότερες ραγάδες αφού βοηθά στην αύξηση της παραγωγής του κολλαγόνου και ελαστίνης.