Έχει γίνει η νέα τρέλα στο Internet. Σε όλα τα φόρουμ μιλάνε για αυτή. Ξέρεις τα οφέλη της Mind Diet;

Η Mind Diet δεν υπόσχεται πως κάποιος θα χάσει 10 κιλά μέσα σε μια εβδομάδα αλλά υπόσχεται να θωρακίσει τον εγκέφαλο από πιθανές βλάβες, όπως το Αλτσχάιμερ.

Μάλιστα, μια έρευνα του Rush University, έδειξε πως η Mind Diet (η οποία είναι ένα υβρίδιο ανάμεσα στην Μεσογειακή διατροφή και την διατροφή κατά της υπέρτασης) μείωσε τα ποσοστά Αλτσχάιμερ κατά 53%!

Η εφημερίδα US News ανέδειξε την Mind ως την ευκολότερη δίαιτα που μπορεί να ακολουθήσει ο μέσος Αμερικανός.

Τι υπάρχει στο μενού

Βασιζόμενη στην μεσογειακή διατροφή, έχει σαν κύριο συστατικό της 10 τροφές. Ανάμεσά τους τα λαχανικά, οι ξηροί καρποί, τα όσπρια, το ελαιόλαδο αλλά και το κρασί. Παράλληλα, όποιος την ακολουθήσει θα πρέπει να μειώσει το κόκκινο κρέας και το βούτυρο, την ζάχαρη και τα τηγανιτά.

Όποιος την δοκιμάσει έχει την ελευθερία να τρώει όση ποσότητα θέλει, εκτός από τις παραπάνω τροφές.

Κάθε μέρα θα πρέπει να καταναλώνει δημητριακά, λαχανικά και ένα ποτήρι κρασί και φυσικά να χρησιμοποιεί το ελαιόλαδο σαν βάση για την μαγειρική.

Οι ξηροί καρπό είναι το σνακ, ενώ τα όσπρια καταναλώνονται μέρα παρά μέρα. Υπάρχει η δυνατότητα λευκού κρέατος δυο φορές την εβδομάδα, όπως και του ψαριού, με προτίμηση στον σολομό.

Μάλιστα εκτός από θωράκιση του εγκεφάλου, οι επιστήμονες έχουν διαπιστώσει πως υπάρχει και σοβαρή μείωση του σωματικού λίπους με την κατάλληλη πάντα άσκηση.

Χάνεις τίποτα να την δοκιμάσεις;