Όσοι γυμνάζονται γνωρίζουν πως ακόμα κι όταν νιώθεις πως οι δυνάμεις σου σε εγκαταλείπουν ένα δυναμικό, ρυθμικό τραγούδι μπορεί να σου δώσει την ώθηση που χρειάζεσαι για να ολοκληρώσεις το πρόγραμμα σου.

Η μουσική εξάλλου παίζει καθοριστικό ρόλο όχι μόνο στα αερόβια είδη γυμναστικής όπως η zumba αλλά και σε πιο σύνθετα είδη όπως το cross fit.

To Spotify ανέλυσε τα δεδομένα 11.000 playlists που είχαν ως θεματική ενότητα την “άσκηση” (workout) και ανέδειξε το κομμάτι του Eminem “’Till I Collapse” ως το πιο δημοφιλές με το “All About That Bass” της Meghan Trainor να ακολουθεί.

Ο Δρ. Κώστας Καραγεωργής, ειδικός στη μουσική, τη γυμναστική και την ψυχολογία του Πανεπιστημίου Brunel του Λονδίνου, διαμόρφωσε μια ειδική φόρμουλα που αξιοποιεί δεδομένα όπως τους παλμούς ανά λεπτό, τη δόμηση του ρυθμού, τη μελωδία, την αρμονία και τους στίχους, έτσι ώστε να διαμορφώσει το ιδανικό soundtrack για τις πιο ανερχόμενες τάσεις στη γυμναστική όπως Cross Fit, Cardio Dance, Tabata κι άλλες, το οποίο θα βοηθήσει τον αθλούμενο να απολαύσει περισσότερο τη διαδικασία της προπόνησης και υποσυνείδητα να παροτρυνθεί να ενισχύσει την προσπάθεια του.

Μια ποικιλία παραγόντων όπως το περιεχόμενο των στίχων, το τέμπο και η αίσθηση του ρυθμού μπορεί να επηρεάσει τις φυσικές αντιδράσεις καθιστώντας συγκεκριμένα τραγούδια πιο κατάλληλα για τη φυσική δραστηριότητα’ δήλωσε σε σχετική ανακοίνωση για το project του.

Ιδού μια playlist που είναι κατάλληλη για καρδιοαγγειακή άσκηση σύμφωνα με τη φόρμουλα του Δρ.Καραγεωργή:

Με λίγα λόγια φόρεσε τα ακουστικά σου και τρέχα!

Πηγή: Self.com