Είναι πολλά τα εκατομμύρια, και βάλε, που παλεύουν με την παχυσαρκία σε ολόκληρο τον πλανήτη. Αποτελεί ένα τεράστιο θέμα που κατά πολλούς ξεκινά και τελειώνει στη σωστή διατροφή, το πλέον κρίσιμο και βασικό στοιχείο εάν κάποιος θέλει να επιβαρύνει όσο γίνεται λιγότερο το σώμα του με προβλήματα υγείας, άμεσα αλλά και μελλοντικά. Όλοι γνωρίζουμε πως υπάρχουν συγκεκριμένες τροφές που απαγορεύεται να τις λαμβάνουμε σε μεγάλες δόσεις ή και καθόλου εάν θέλουμε να διατηρούμαστε υγιείς. Η ζάχαρη και το αλκόολ είναι δύο “no no” κατά τους διατροφολόγους, δύο απαγορευμένοι καρποί που θα πρέπει ή να απουσιάζουν από την διατροφή μας ή να τους λαμβάνουμε όσο γίνεται λιγότερο.

Το digital production LifeHunters, μία παραγωγή από την Ολλανδία, χώρα όπου οι μισοί κάτοικοι είναι παχύσαρκοι, θέλησε να κάνει ένα τεστ για να δείξει τις επιπτώσεις της ζάχαρης και του αλκόολ στην διατροφή μας. Ένας από τους παρουσιαστές του show, o Sacha Harland ένας άντρας σε αρκετά καλή κατάσταση σωματικά και χωρίς προβλήματα υγείας, αποτέλεσε το πειραματόζωο και επί ένα μήνα δεν έφαγε καθόλου ζάχαρη, ούτε ήπιε αλκόολ. Τα αποτελέσματα; Εντυπωσιακά για ένα άτομο που ήταν “fit” και δεν είχε “άμεση” ανάγκη να ξεκινήσει μία τέτοια δοκιμασία. Η χοληστερίνη του κατέβηκε 8%, η πίεσή του έπεσε από 135 στο 125, το ζάχαρο επίσης, ενώ έχασε και 3.5 κιλά!
Δείτε το τεστ που πέρασε, το αρχικό ζόρι από την έλλειψη της ζάχαρης αλλά και το τελικό αποτέλεσμα. Και ποιος ξέρει, ίσως σας δώσει το έναυσμα να το δοκιμάσετε κι εσείς.