Πολλοί από εμάς αντιμετωπίζουμε προβλήματα που δεν είναι απαραίτητα ανησυχητικά για την υγεία μας αλλά δυσκολεύουν σημαντικά την καθημερινότητα μας: συχνοί πονοκέφαλοι, έντονος πόνος περιόδου, εντερικά προβλήματα κι άλλα.

Παράλληλα κάποιοι άνθρωποι χρειάζονται μια «φυσική» χείρα βοηθείας στην προσπάθεια τους να χάσουν βάρος ή να βελτιώσουν την ποιότητα του δέρματος και των μαλλιών τους.

Παρακάτω θα βρείτε τις φυσικές υπερτροφές που καταπολεμούν τις οργανικές δυσλειτουργίες που μας παιδεύουν καθημερινά:

Χρυσά Μούρα (Golden Berries)

Καταπολεμούν τους πονοκεφάλους, τα εντερικά προβλήματα και βοηθούν στην υγεία των οστών (ιδανικά για όσους ασκούνται έντονα). Βελτιώνουν την όψη του δέρματος και καταπολεμούν την τριχόπτωση ενώ παράλληλα διατηρούν τα μαλλιά υγιή και λαμπερά.

Χρυσά μούρα

Χρυσά μούρα

Μύρτιλλο (Blueberries)

Το μύρτιλλο συμβάλλει κατά πολύ στην καλή λειτουργία της χώνεψης λόγω των φυτικών ινών που περιέχει ενώ ταυτόχρονα καταπολεμά τη ναυτία και τη διάρροια.

Μύρτιλλο

Μύρτιλλο

Γκότζι (Goji berries)

Έχουμε ήδη αναλύσει αυτό το ιδιαίτερο είδος μούρου σε προηγούμενο άρθρο αλλά αξίζει να αναφερθεί πως αποτελεί μια φυσική πηγή νεότητας. Παράλληλα έχει λιποδιαλυτικές ιδιότητες ενώ ενεργοποιεί τη σερετονίνη (την ορμόνη της ευτυχίας). Η συμβολή των goji berries στη διαδικασία της δίαιτας είναι σημαντική καθώς βοηθά στην απώλεια σπλαχνικού λίπους, δηλαδή του λίπους που συγκεντρώνεται στην περιοχή της κοιλιάς και στο στομάχι.

Γκότζι

Γκότζι

Φίγγια (Cranberries)

Tο cranberry είναι γνωστό για τις αντιγηραντικές και θρεπτικές του ιδιότητες καθώς αναζωογονεί το δέρμα, χαρίζοντας λάμψη και ομορφιά, ενώ παράλληλα συμβάλλει στην καλή υγιεινή του στόματος.

Φίγγια

Φίγγια

Και τέλος η υπέρτατη υπερτροφή, το Ιπποφαές

Οι επιστήμονες το έχουν τοποθετήσει στο top 10 των πιο ισχυρών θεραπευτικών φυτών και όχι άδικα αφού ρυθμίζει το μεταβολισμό, ανακουφίζει από τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης, του πόνου της περιόδου και προστατεύει το αναπαραγωγικό σύστημα. Επίσης έχει αποτοξινωτική δράση, μειώνει το άγχος και συμβάλλει στην αντιμετώπιση δερματικών προβλημάτων όπως η ακμή, τα εγκαύματα και οι δυσχρωμίες.

Ιπποφαές

Ιπποφαές

Για κάθε πρόβλημα υπάρχει και μία λύση και ευτυχώς, η φύση έχει φροντίσει για την καλή μας υγεία και εμφάνιση μέσα από τους καρπούς της.