Κατά καιρούς έχουμε διαβάσει αμέτρητες ιστορίες από ανθρώπους που αποφάσισαν να χάσουν σημαντικό βάρος και να αλλάξουν την ζωή τους προς το καλύτερο.  Πολλοί κάποια στιγμή έφτασαν στο έσχατο σημείο όπου είπαν “ως εδώ” και από τότε ξεκίνησαν να μεταμορφώνουν τον εαυτό τους. Αυτό συνέβη στον Don Sadet τον Μάρτιο του 2014 όταν ζύγιζε 150 κιλά (ήταν πάντα ένα παχύσαρκο παιδί, αλλά τότε είχε “ξεπεράσει” τα όριά του).
Ο 23χρονος σήμερα Sadet μπήκε σ’ ένα μαγαζί για να αγοράσει ρούχα για ένα γάμο. Δεν χώραγε πουθενά. Ούτε στα 3XL πουκάμισα. Ένιωσε τέτοια ντροπή και μόνο στην ιδέα πως έπρεπε να ρωτήσει εάν έχουν 4XL που κατέρρευσε στο δοκιμαστήριο και άρχισε να κλαίει. Ήταν το “κλικ” που έγινε μέσα του και που τον έκανε να συνειδητοποιήσει πως εάν δεν άλλαζε κάτι άμεσα στη ζωή του δεν θα προλάβαινε να ζήσει μέχρι τα 30. Σήμερα, 20 μήνες μετά ζυγίζει 72 κιλά, έχασε δηλαδή πάνω από το μισό του σωματικό βάρος!

Πολλοί από εκείνους που αδυνάτισαν εντυπωσιακά δεν μπήκαν στην διαδικασία να αποκαλύψουν λεπτομέρειες για το τι και το πως. Το εξαιρετικό με τον Sadet είναι πως είναι πρόθυμος να μοιραστεί την εμπειρία του και το πως τα κατάφερε με όλους!
Την επόμενη ημέρα από την σκληρή εμπειρία στο μαγαζί, τηλεφώνησε σ’ έναν καλό του φίλο που είχε επίσης καταφέρει την δική του “μεταμόρφωση” και του ζήτησε να τον βοηθήσει. Του είπε να πάει στο γυμναστήριο και να γραφτεί αμέσως και ξεκίνησε να του δείχνει τα πάντα για την διατροφή! Ο Sadet ξεκίνησε να γυμνάζεται την 1η Μαρτίου του  2014 και από τότε δεν έχει ξανακοιτάξει πίσω. Από 52% που ήταν το ποσοστό λίπους στο σώμα του, σήμερα είναι μόλις 16%!

O Sadet ανάμεσα στα πολλά που αναφέρει τονίζει πως μπορείς να έχεις τους καλύτερους γυμναστές του κόσμου, εάν όμως δεν ακολουθήσεις σωστή διατροφή, δεν θα δεις ποτέ αποτελέσματα. Ωστόσο θεωρεί πως το πρώτο βήμα που πρέπει να κάνεις είναι να γραφτείς στο γυμναστήριο. Μην το φοβάσαι. Δεν θα κοιτάζει κανείς αποκλειστικά εσένα και κανείς δεν θα σε κοροϊδεύει. Είναι όλα στο μυαλό σου. Θα εντυπωσιαστείς με το πόσους θα σου δώσουν ώθηση να πετύχεις τον στόχο σου.
Όσο για την διατροφή τώρα πιο συγκεκριμένα, η φιλοσοφία που ακολούθησε είναι “Αντικατέστησε”. Όχι τηγανιτά, αλλά ψητά. Όχι τηγανιτές πατάτες αλλά λευκό ρύζι. Όχι αναψυκτικά, αλλά νερό. Τρώει 6-7 γεύματα την ημέρα για να κοντρολάρει την όρεξή του και σε κάθε γεύμα λαμβάνει 40% θερμίδες από πρωτείνη, 40% από υδατάνθρακες και 20% από λίπη. Όπως λέει χαρακτηριστικά πρέπει να παίρνεις πρωτείνη στο μέγεθος γροθιάς, μία χούφτα υδατάνθρακες και δύο δάχτυλα από λίπος. Και μη φοβάστε να κλέψετε μία στο τόσο! Είναι καλό να απολαύσεις μία φορά κι ένα ζουμερό burger απλώς μην το κάνεις στάνταρ κάθε μέρα!

Για το γυμναστήριο συμβουλεύει να μην το συνδέσετε με το χάσιμο κιλών, αλλά με το χτίσιμο ενός γερού σώματος. Και οι γυναίκες να μην φοβούνται να σηκώσουν κανένα βάρος γιατί δεν έχουν τεστοστερόνη για να “φουσκώσουν”. Ο ίδιος πηγαίνει 6 μέρες σερί στο γυμναστήριο και μετά παίρνει “ρεπό” για 2 ημέρες για να  ξεκουραστούν οι μυς. Συμβουλεύει να μην μπλέξετε με πονηρά συμπληρώματα διατροφής και να αποφύγετε τις δίαιτες μέχρι πείνας.

Πάνω απ’ όλα όμως πρέπει να έχετε υπομονή γιατί είναι μία μακρά διαδικασία που χρειάζεται τον χρόνο της. Και είναι το σωστό να γίνει έτσι και να μην προσπαθήσετε με κανένα τρόπο ή προϊόν να την επισπεύσετε. Βήμα βήμα, μέρα με τη μέρα. Και θα απολαύστε στο τέλος το αποτέλεσμα στον καθρέφτη.

Εδώ ο Sadet αποκαλύπτει και όλα τα υπόλοιπα μυστικά που ακολούθησε στην διατροφή αλλά και στην γυμναστική του.